CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a început revizuirea continuă a unui medicament pe bază de anticorpi monoclonali

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a început o revizuire continuă a datelor despre medicamentul pe bază de anticorpi REGN-COV2 (casirivimab / imdevimab), care este dezvoltat în comun de Regeneron Pharmaceuticals, Inc. și F. Hoffman-La Roche, Ltd (Roche) pentru tratamentul și prevenirea COVID-19.

Germania este prima țară europeană care a anunțat că va folosi această terapie, încă neaprobată în UE. Medicamentul a fost aprobat în S.U.A. în luna noiembrie a anului trecut.

Decizia CHMP de a începe revizuirea continuă se bazează pe rezultatele preliminare ale unui studiu care indică un efect benefic al medicamentului în reducerea cantității de virus din nas și gât la pacienții ne-spitalizați cu COVID-19.

EMA a început să evalueze primul lot de date despre medicament, care provin din studii de laborator și pe animale (date non-clinice).

CHMP urmează să evalueze și datele dintr-un studiu pe pacienți spitalizați cu COVID-19 și alte studii clinice, pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Revizuirea continuă va continua până când vor exista suficiente dovezi pentru a susține o cerere formală de autorizare de introducere pe piață.

Acest medicament este format din casirivimab și imdevimab, doi anticorpi monoclonali. Un anticorp monoclonal este un anticorp (un tip de proteină) care a fost conceput pentru a recunoaște și a se atașa la o structură specifică (numită antigen). Casirivimab și imdevimab au fost concepute pentru a se atașa la proteina spike a SARS-CoV-2. Atunci când substanțele active sunt atașate la proteina spike, virusul nu poate intra în celulele corpului.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-regn-cov2-antibody-combination-casirivimab-imdevimab

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *