CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a început revizuirea continuă a unui medicament pe bază de anticorpi monoclonali

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a început o revizuire continuă a datelor despre medicamentul pe bază de anticorpi REGN-COV2 (casirivimab / imdevimab), care este dezvoltat în comun de Regeneron Pharmaceuticals, Inc. și F. Hoffman-La Roche, Ltd (Roche) pentru tratamentul și prevenirea COVID-19.

Germania este prima țară europeană care a anunțat că va folosi această terapie, încă neaprobată în UE. Medicamentul a fost aprobat în S.U.A. în luna noiembrie a anului trecut.

Decizia CHMP de a începe revizuirea continuă se bazează pe rezultatele preliminare ale unui studiu care indică un efect benefic al medicamentului în reducerea cantității de virus din nas și gât la pacienții ne-spitalizați cu COVID-19.

EMA a început să evalueze primul lot de date despre medicament, care provin din studii de laborator și pe animale (date non-clinice).

CHMP urmează să evalueze și datele dintr-un studiu pe pacienți spitalizați cu COVID-19 și alte studii clinice, pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Revizuirea continuă va continua până când vor exista suficiente dovezi pentru a susține o cerere formală de autorizare de introducere pe piață.

Acest medicament este format din casirivimab și imdevimab, doi anticorpi monoclonali. Un anticorp monoclonal este un anticorp (un tip de proteină) care a fost conceput pentru a recunoaște și a se atașa la o structură specifică (numită antigen). Casirivimab și imdevimab au fost concepute pentru a se atașa la proteina spike a SARS-CoV-2. Atunci când substanțele active sunt atașate la proteina spike, virusul nu poate intra în celulele corpului.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-regn-cov2-antibody-combination-casirivimab-imdevimab

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Ultimele date despre vaccinul Pfizer: eficiență de 94% într-un studiu de amploare

1 Minute
Cel mai mare studiu clinic efectuat până în prezent arată că vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, BNT162b2, are în realitate…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19 poate cauza căderea părului

1 Minute
Asociația Academiei Americane de Dermatologie a confirmat recent faptul că mulți supraviețuitori ai COVID-19 dezvoltă, printre reacțiile secundare, alopecie (căderea…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Oamenii de știință caută persoane cu rezistență naturală față de COVID-19

1 Minute
Unii oameni beneficiază de o rezistență naturală față de infecții. Așa cum s-a constatat că anumite grupe de sânge oferă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *