CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a început revizuirea continuă a unui medicament pe bază de anticorpi monoclonali

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a început o revizuire continuă a datelor despre medicamentul pe bază de anticorpi REGN-COV2 (casirivimab / imdevimab), care este dezvoltat în comun de Regeneron Pharmaceuticals, Inc. și F. Hoffman-La Roche, Ltd (Roche) pentru tratamentul și prevenirea COVID-19.

Germania este prima țară europeană care a anunțat că va folosi această terapie, încă neaprobată în UE. Medicamentul a fost aprobat în S.U.A. în luna noiembrie a anului trecut.

Decizia CHMP de a începe revizuirea continuă se bazează pe rezultatele preliminare ale unui studiu care indică un efect benefic al medicamentului în reducerea cantității de virus din nas și gât la pacienții ne-spitalizați cu COVID-19.

EMA a început să evalueze primul lot de date despre medicament, care provin din studii de laborator și pe animale (date non-clinice).

CHMP urmează să evalueze și datele dintr-un studiu pe pacienți spitalizați cu COVID-19 și alte studii clinice, pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Revizuirea continuă va continua până când vor exista suficiente dovezi pentru a susține o cerere formală de autorizare de introducere pe piață.

Acest medicament este format din casirivimab și imdevimab, doi anticorpi monoclonali. Un anticorp monoclonal este un anticorp (un tip de proteină) care a fost conceput pentru a recunoaște și a se atașa la o structură specifică (numită antigen). Casirivimab și imdevimab au fost concepute pentru a se atașa la proteina spike a SARS-CoV-2. Atunci când substanțele active sunt atașate la proteina spike, virusul nu poate intra în celulele corpului.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-regn-cov2-antibody-combination-casirivimab-imdevimab

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.