ŞTIRI MEDICALE

Facebook a plătit 52 de milioane de dolari pentru a compensa traumele psihice ale angajaților

 

„Imaginile sunt deranjante și nesfârșite, spune o fostă angajată a Facebook, a cărei sarcină era verificarea conținutului și eliminarea postărilor nepotrivite. Această slujbă, a susținut ea într-un proces, a determinat-o să sufere traume psihologice grave. Din acest motiv, în septembrie 2018 fosta angajată Facebook a depus o plângere la Curtea Superioară a statului California.

„În fiecare zi, utilizatorii Facebook postează milioane de videoclipuri, imagini și transmisii în direct care conțin abuz sexual, viol, tortură, bestialitate, decapitări, sinucideri și crime”, se arată în plângere. „Cerând moderatorilor săi de conținut să lucreze în condiții periculoase, care cauzează vătămări fizice și psihologice debilitante, Facebook încalcă legea din California”.

În luna mai, Facebook a soluționat cazul, acceptând să plătească 52 de milioane de dolari moderatorilor de conținut pentru a-i compensa pentru consecințele pe care munca lor le-a avut asupra sănătății mintale. Acordul a fost primul care a recunoscut oficial riscul psihologic al expunerii la materiale deranjante la locul de muncă pentru moderatori. Acest tip de traumă secundară poate rezulta din expunerea la imagini, povești sau relatări cu conținut șocant sau violent.

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/939990

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.