ŞTIRI MEDICALE

Facebook a plătit 52 de milioane de dolari pentru a compensa traumele psihice ale angajaților

 

„Imaginile sunt deranjante și nesfârșite, spune o fostă angajată a Facebook, a cărei sarcină era verificarea conținutului și eliminarea postărilor nepotrivite. Această slujbă, a susținut ea într-un proces, a determinat-o să sufere traume psihologice grave. Din acest motiv, în septembrie 2018 fosta angajată Facebook a depus o plângere la Curtea Superioară a statului California.

„În fiecare zi, utilizatorii Facebook postează milioane de videoclipuri, imagini și transmisii în direct care conțin abuz sexual, viol, tortură, bestialitate, decapitări, sinucideri și crime”, se arată în plângere. „Cerând moderatorilor săi de conținut să lucreze în condiții periculoase, care cauzează vătămări fizice și psihologice debilitante, Facebook încalcă legea din California”.

În luna mai, Facebook a soluționat cazul, acceptând să plătească 52 de milioane de dolari moderatorilor de conținut pentru a-i compensa pentru consecințele pe care munca lor le-a avut asupra sănătății mintale. Acordul a fost primul care a recunoscut oficial riscul psihologic al expunerii la materiale deranjante la locul de muncă pentru moderatori. Acest tip de traumă secundară poate rezulta din expunerea la imagini, povești sau relatări cu conținut șocant sau violent.

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/939990

Articole recomandate
Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Un singur neuron poate stoca modele electrice, similare amintirilor

1 Minute
O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Exeter și Universitatea din Auckland au făcut o nouă descoperire…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Structura creierului influențează comportamentul psihopat

1 Minute
Un studiu de neuroimagistică relevă diferențe structurale și funcționale în zonele creierului asociate cu reglarea emoțională la oamenii cu trăsături…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Institutul Pasteur va începe testarea unui antiviral până la finalul lunii aprilie

1 Minute
Directorul Institutului Pasteur din Lille (Franța) Xavier Nassif, a declarat pentru postul de televiziune France 3 că specialiștii au identificat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *