ŞTIRI MEDICALE

Facebook a plătit 52 de milioane de dolari pentru a compensa traumele psihice ale angajaților

 

„Imaginile sunt deranjante și nesfârșite, spune o fostă angajată a Facebook, a cărei sarcină era verificarea conținutului și eliminarea postărilor nepotrivite. Această slujbă, a susținut ea într-un proces, a determinat-o să sufere traume psihologice grave. Din acest motiv, în septembrie 2018 fosta angajată Facebook a depus o plângere la Curtea Superioară a statului California.

„În fiecare zi, utilizatorii Facebook postează milioane de videoclipuri, imagini și transmisii în direct care conțin abuz sexual, viol, tortură, bestialitate, decapitări, sinucideri și crime”, se arată în plângere. „Cerând moderatorilor săi de conținut să lucreze în condiții periculoase, care cauzează vătămări fizice și psihologice debilitante, Facebook încalcă legea din California”.

În luna mai, Facebook a soluționat cazul, acceptând să plătească 52 de milioane de dolari moderatorilor de conținut pentru a-i compensa pentru consecințele pe care munca lor le-a avut asupra sănătății mintale. Acordul a fost primul care a recunoscut oficial riscul psihologic al expunerii la materiale deranjante la locul de muncă pentru moderatori. Acest tip de traumă secundară poate rezulta din expunerea la imagini, povești sau relatări cu conținut șocant sau violent.

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/939990

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *