ŞTIRI MEDICALE

Facebook a plătit 52 de milioane de dolari pentru a compensa traumele psihice ale angajaților

 

„Imaginile sunt deranjante și nesfârșite, spune o fostă angajată a Facebook, a cărei sarcină era verificarea conținutului și eliminarea postărilor nepotrivite. Această slujbă, a susținut ea într-un proces, a determinat-o să sufere traume psihologice grave. Din acest motiv, în septembrie 2018 fosta angajată Facebook a depus o plângere la Curtea Superioară a statului California.

„În fiecare zi, utilizatorii Facebook postează milioane de videoclipuri, imagini și transmisii în direct care conțin abuz sexual, viol, tortură, bestialitate, decapitări, sinucideri și crime”, se arată în plângere. „Cerând moderatorilor săi de conținut să lucreze în condiții periculoase, care cauzează vătămări fizice și psihologice debilitante, Facebook încalcă legea din California”.

În luna mai, Facebook a soluționat cazul, acceptând să plătească 52 de milioane de dolari moderatorilor de conținut pentru a-i compensa pentru consecințele pe care munca lor le-a avut asupra sănătății mintale. Acordul a fost primul care a recunoscut oficial riscul psihologic al expunerii la materiale deranjante la locul de muncă pentru moderatori. Acest tip de traumă secundară poate rezulta din expunerea la imagini, povești sau relatări cu conținut șocant sau violent.

 

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/939990

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *