CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Decese raportate prin INS sau Corona Forms? Ce spune Florin Cîțu

Ministerul Sănătății a dat publicității, recent, raportul Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, constituită prin ordinul de ministru nr. 526/19.04.2021. Potrivit Ioanei Mihăilă, au fost detectate diferențe de până la 500 de cazuri între raportările făcute de un spital pe diferite platforme, din cauza modului de raportare a instituțiilor sanitare, a unor confuzii ale celor care raportează și a unor întârzieri în raportarea deceselor provocate de noul coronavirus.

Florin Cîțu a declarat, într-o conferință de presă, că între raportările Institutului Național de Statistică (INS) și Corona Forms este o compatibilitate de 96%. „Vom cere detalii în perioada următoare și vom vedea dacă trebuie să îmbunătățim. Până la urmă, am introdus în formulele de calcul focarele, pentru că a fost o discuție ca ele să fie scoase. Totul poate fi îmbunătățit, dar ca să îmbunătățești o raportare statistică trebuie să ai toate informațiile foarte clare. Până acum, noi știm că, prin Corona Forms, au fost raportate caz cu caz; au fost cele mai clare și cele mai greu de combătut în acest moment, însă, bineînțeles, Ministerul Sănătății are o comisie, pe care eu am înființat-o când eram ministru al sănătății interimar, care își face treaba”, a precizat premierul României.

Florin Cîțu a mai adăugat că astfel de diferențe există în toată Uniunea Europeană, nu doar în România, deoarece sunt platforme diferite și au modele diferite de raportare. Guvernul utilizează Corona Forms, care s-a dovedit a fi cea mai stabilă platformă și n-a avut nevoie de ajustări în sistem, conform acestuia.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/briefing-de-presa-sustinut-de-premierul-florin-citu-ministrul-investitiilor-i-proiectelor-europene-cristian-ghinea-ministrul-afacerilor-interne-lucian-bode-i-ministrul-educatiei-sorin-cimpeanu&page=1

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Un nou studiu arată că poluarea aerului crește riscul de accident vascular cerebral

3 Minute
Un nou studiu realizat în China a urmărit efectele poluării din aer asupra sănătății oamenilor. Expunerea organismului uman la poluanții…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

10.000 de pași pe zi pot reduce la jumătate riscul de demență

3 Minute
Demența afectează peste 55 de milioane de oameni din întreaga lume și este a șaptea cauză de deces la nivel…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Persoanele care beau 2-3 cești de cafea în fiecare zi ar putea trăi mai mult, arată un studiu

3 Minute
Un studiu amplu, realizat pe 449.563 de persoane, arată că cei care beau cafea zilnic tind să trăiască mai mult,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.