ŞTIRI MEDICALE

Fructoza din siropul de porumb crește riscul de boală a ficatului gras non-alcoolic

  • Cercetătorii au investigat legătura dintre boala ficatului gras non-alcoolic și consumul de sirop de porumb bogat în fructoză.
  • Consumul de cantități mari de fructoză, în special în rândul mexicanilor americani care consumau cea mai mare cantitate, a fost legat de un risc mai mare de boala ficatului gras non-alcoolic
  • Cercetătorii concluzionează că oamenii ar trebui să evite consumul de alimente cu conținut ridicat de sirop de porumb cu fructoză pentru a preveni aceste boli
  • Boala ficatului gras non-alcoolic apare atunci când un exces de grăsime se acumulează în ficat, ceea ce poate duce la cicatrizarea permanentă a ficatului, numită ciroză. 
  • În jur de 24% dintre adulții din SUA au această afecțiune.
  • Cercetătorii au prezentat rezultatele la reuniunea anuală a Societății de Endocrinologie din Atlanta, Georgia.

Dr. Curtis K. Argo, profesor asociat în cadrul Departamentului de Medicină de la Universitatea din Virginia, care nu a fost implicat în studiu, a declarat:

„Siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză declanșează probabil o serie de căi inflamatorii, posibil inițiate de modificări în compoziția microbiomului intestinal și de slăbirea integrității barierei intestinale a intestinului”.

„[Acest lucru poate permite apoi] microbilor și toxinelor (cum ar fi endotoxinele) să aibă acces la circulația venelor porte și să conducă la o depunere crescută de grăsime și la inflamația ficatului prin metabolismul inadaptat al picăturilor de grăsime în hepatocite – principalele celule funcționale ale ficatului – la pacienții cu risc. [La rândul său, acest lucru poate duce apoi] la boala ficatului gras non-alcoolic și, eventual, la versiunea mai dăunătoare a ficatului gras, steatohepatita non-alcoolică „, a explicat el.

Cercetătorii au concluzionat că legătura dintre consumul ridicat de fructoză și dezvoltarea bolii ficatului gras non-alcoolic explică parțial diferențele rasiale și etnice în cazul bolii ficatului gras non-alcoolic.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul alimentelor bogate în magneziu duce la o mai bună sănătate a creierului, susțin cercetătorii din Australia

2 Minute
Consumul de alimente ce sunt bogate în magneziu poate contribui la o mai bună sănătate cerebrală pe parcursul vieții, arată…
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *