ŞTIRI MEDICALE

Măsurarea nivelului de sare din tumorile mamare, posibilă modalitate eficientă

Un nou studiu a descoperit că RMN-urile care detectează nivelul de sare din tumorile de cancer de sân la șoareci ar putea ajuta la determinarea severității cancerului și la prezicerea eficacității tratamentului de chimioterapie.

În studiul pe șoareci, cercetătorii au examinat tumorile de cancer de sân folosind imagistica prin rezonanță magnetică cu sodiu și imagistica ponderată prin difuzie. Cercetătorii sugerează că prin combinarea tehnicilor de scanare RMN cu sodiu cu imagistica prin difuzie s-ar facilita clasificarea tumorilor. Această abordare combinată ar putea fi, de asemenea, o metodă eficientă de monitorizare a răspunsului la tratamentul cancerului de sân.

Rezultatele arată că profesioniștii din domeniul medical ar putea folosi scanările RMN cu sodiu ca o metodă suplimentară pentru a ajuta la identificarea cancerului de sân.

Studiul, recent publicat în British Journal of Cancer, a constatat că măsurarea nivelului de sare din tumorile mamare ar putea fi o modalitate eficientă de a determina gravitatea cancerului de sân și eficiența tratamentului chimioterapeutic.

Oricine se poate îmbolnăvi de cancer de sân, dar statisticile arată că femeile sunt diagnosticate mai des decât bărbații. Unele persoane prezintă un risc mai mare de cancer de sân din cauza antecedentelor familiale și personale.

Experții recomandă ca persoanele cu risc de cancer de sân să facă testele corespunzătoare. Societatea Americană de Cancer recomandă ca femeile cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani să facă anual o mamografie, iar cele de peste 55 de ani să facă mamografii cel puțin o dată la doi ani.

Sursa: Medical News Today.com

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii, arată un nou studiu

1 Minute
Un nou studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) arată că antioxidanţii din hibiscus au anumite proprietăţi anti-obezitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *