ŞTIRI MEDICALE

Măsurarea nivelului de sare din tumorile mamare, posibilă modalitate eficientă

Un nou studiu a descoperit că RMN-urile care detectează nivelul de sare din tumorile de cancer de sân la șoareci ar putea ajuta la determinarea severității cancerului și la prezicerea eficacității tratamentului de chimioterapie.

În studiul pe șoareci, cercetătorii au examinat tumorile de cancer de sân folosind imagistica prin rezonanță magnetică cu sodiu și imagistica ponderată prin difuzie. Cercetătorii sugerează că prin combinarea tehnicilor de scanare RMN cu sodiu cu imagistica prin difuzie s-ar facilita clasificarea tumorilor. Această abordare combinată ar putea fi, de asemenea, o metodă eficientă de monitorizare a răspunsului la tratamentul cancerului de sân.

Rezultatele arată că profesioniștii din domeniul medical ar putea folosi scanările RMN cu sodiu ca o metodă suplimentară pentru a ajuta la identificarea cancerului de sân.

Studiul, recent publicat în British Journal of Cancer, a constatat că măsurarea nivelului de sare din tumorile mamare ar putea fi o modalitate eficientă de a determina gravitatea cancerului de sân și eficiența tratamentului chimioterapeutic.

Oricine se poate îmbolnăvi de cancer de sân, dar statisticile arată că femeile sunt diagnosticate mai des decât bărbații. Unele persoane prezintă un risc mai mare de cancer de sân din cauza antecedentelor familiale și personale.

Experții recomandă ca persoanele cu risc de cancer de sân să facă testele corespunzătoare. Societatea Americană de Cancer recomandă ca femeile cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani să facă anual o mamografie, iar cele de peste 55 de ani să facă mamografii cel puțin o dată la doi ani.

Sursa: Medical News Today.com

Related posts
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Mins read
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Mins read
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Mins read
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *