ŞTIRI MEDICALE

Măsurarea nivelului de sare din tumorile mamare, posibilă modalitate eficientă

Un nou studiu a descoperit că RMN-urile care detectează nivelul de sare din tumorile de cancer de sân la șoareci ar putea ajuta la determinarea severității cancerului și la prezicerea eficacității tratamentului de chimioterapie.

În studiul pe șoareci, cercetătorii au examinat tumorile de cancer de sân folosind imagistica prin rezonanță magnetică cu sodiu și imagistica ponderată prin difuzie. Cercetătorii sugerează că prin combinarea tehnicilor de scanare RMN cu sodiu cu imagistica prin difuzie s-ar facilita clasificarea tumorilor. Această abordare combinată ar putea fi, de asemenea, o metodă eficientă de monitorizare a răspunsului la tratamentul cancerului de sân.

Rezultatele arată că profesioniștii din domeniul medical ar putea folosi scanările RMN cu sodiu ca o metodă suplimentară pentru a ajuta la identificarea cancerului de sân.

Studiul, recent publicat în British Journal of Cancer, a constatat că măsurarea nivelului de sare din tumorile mamare ar putea fi o modalitate eficientă de a determina gravitatea cancerului de sân și eficiența tratamentului chimioterapeutic.

Oricine se poate îmbolnăvi de cancer de sân, dar statisticile arată că femeile sunt diagnosticate mai des decât bărbații. Unele persoane prezintă un risc mai mare de cancer de sân din cauza antecedentelor familiale și personale.

Experții recomandă ca persoanele cu risc de cancer de sân să facă testele corespunzătoare. Societatea Americană de Cancer recomandă ca femeile cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani să facă anual o mamografie, iar cele de peste 55 de ani să facă mamografii cel puțin o dată la doi ani.

Sursa: Medical News Today.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.