ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la început, arată un nou studiu. Acest lucru poate indica un nivel mai scăzut de empatie față de durerea pacienților atunci când medicii se simt ei înșiși epuizați.

La studiu au participat 31 de medici rezidenți din Israel care tocmai își începuseră activitatea și 36 care erau pe cale să termine o tură de 26 de ore. Acești participanți au primit scenarii inventate care detaliau o pacientă cu dureri de cap și un pacient de sex masculin cu dureri de spate.

Concluzia noastră este că munca în turele de noapte este o sursă importantă și nerecunoscută până acum de prejudecăți în gestionarea durerii, care provine probabil din percepția deficitară a durerii„, spune psihologul Anat Perry de la Universitatea Ebraică din Ierusalim din Israel.

Chiar și experții medicali, care se străduiesc să ofere cele mai bune îngrijiri pacienților lor, sunt susceptibili la efectele unui schimb de noapte”.

Cercetătorii care au realizat studiul solicită spitalelor să facă mai mult pentru a gestiona programul și volumul de muncă al profesioniștilor din domeniul sănătății, astfel încât deciziile clinice să nu fie afectate de oboseală.

Cercetătorii sugerează că ar putea fi de ajutor chiar și numai faptul de a-i face pe medici să conștientizeze potențialele prejudecăți la sfârșitul turei lor. De asemenea, ar putea fi utile orientări mai solide pentru prescrierea medicamentelor pentru durere, pentru a se asigura că pacienții primesc tratamentul de care au nevoie.

Sursa: medicalnewstoday.com

——-

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.