ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la început, arată un nou studiu. Acest lucru poate indica un nivel mai scăzut de empatie față de durerea pacienților atunci când medicii se simt ei înșiși epuizați.

La studiu au participat 31 de medici rezidenți din Israel care tocmai își începuseră activitatea și 36 care erau pe cale să termine o tură de 26 de ore. Acești participanți au primit scenarii inventate care detaliau o pacientă cu dureri de cap și un pacient de sex masculin cu dureri de spate.

Concluzia noastră este că munca în turele de noapte este o sursă importantă și nerecunoscută până acum de prejudecăți în gestionarea durerii, care provine probabil din percepția deficitară a durerii„, spune psihologul Anat Perry de la Universitatea Ebraică din Ierusalim din Israel.

Chiar și experții medicali, care se străduiesc să ofere cele mai bune îngrijiri pacienților lor, sunt susceptibili la efectele unui schimb de noapte”.

Cercetătorii care au realizat studiul solicită spitalelor să facă mai mult pentru a gestiona programul și volumul de muncă al profesioniștilor din domeniul sănătății, astfel încât deciziile clinice să nu fie afectate de oboseală.

Cercetătorii sugerează că ar putea fi de ajutor chiar și numai faptul de a-i face pe medici să conștientizeze potențialele prejudecăți la sfârșitul turei lor. De asemenea, ar putea fi utile orientări mai solide pentru prescrierea medicamentelor pentru durere, pentru a se asigura că pacienții primesc tratamentul de care au nevoie.

Sursa: medicalnewstoday.com

——-

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase, arată un nou studiu

2 Minute
Un consum mai mare de vitamina K1 poate reduce riscul de fracturi osoase la persoanele vârstnice, arată un nou studiu…
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *