ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Moderna va dezvolta un vaccin cu ARN mesager împotriva cancerului

  • Vaccinul cu ARN mesager de la Moderna este testat în combinație cu un medicamentul oncologic de la Merck, pentru tratamentul pacienţilor cu riscuri majore de cancer de piele.
  • Vaccinul împotriva cancerului se află în faza a doua a studiilor clinice, iar cele două companii ar urma să facă publice rezultatele până la finalul acestui an.
  • Moderna a fost printre primele companii din lume care au adus pe piață un vaccin împotriva Covid-19, bazat tot pe tehnologia ARN mesager.

Moderna și Merck, două dintre companiile farmaceutice din SUA, au anunțat recent, într-un comunicat, că vor dezvolta și comercializa un vaccin împotriva cancerului, pe bază de ARN mesager. În prezent, vaccinul se află în a doua etapă a studiilor clinice, iar primele date ar urma să fie făcute publice la finalul lui 2022. În prezent sunt în desfășurare mai multe studii clinice pentru a testa tratamente împotriva unei game mai largi de tipuri de cancer.

Vaccinul celor de la Moderna este administrat în combinație cu medicamentul oncologic Keytruda de la Merck și este administrat pacienților cu risc sporit de melanom.

Cercetări științifice încă din 2016 pentru a dezvolta un vaccin împotriva cancerului

Cele două companii colaborează încă din anul 2016 pentru a dezvolta un astfel de vaccin împotriva cancerului, prin diverse cercetări științifice. În 2020, Moderna a devenit una dintre primele companii din lume care au adus pe piață un vaccin împotriva Covid-19, bazat pe tehnologia ARN mesager, aceeași pe care o utilizează și în cazul vaccinului împotriva cancerului. La momentul respectiv, Moderna a dezvoltat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 alături de Pfizer-BioNTech.

Tehnologia ARN mesager permite transmiterea unei comenzi către celulele umane pentru ca acestea să fabrice proteinele prezente în virus cu scopul de a obişnui sistemul imunitar să îl recunoască şi să îl neutralizeze. Această tehnologie poate fi folosită împotriva cancerelor, dar şi pentru tratamente împotriva gripei, HIV, bolilor autoimune sau afecţiuni cardiovasculare. Compania Merck are pe piață medicamentului său oncologic Keytruda, care reprezintă aproximativ o treime din cifra sa de afaceri.

Sursa: cnbc.com/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *