Cercetare și tratamente experimentaleCORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Mutația proteinei spike a SARS-CoV-2 care face virusul de opt ori mai infecțios

O mutație a proteinei spike a SARS-CoV-2 – prezentă în cele mai multe variante apărute în Regatul Unit, Africa de Sud și Brazilia – face ca virusul să fie chiar și de opt ori mai infecțios în celulele umane față de varianta inițială, identificată în China, potrivit cercetărilor publicate în revista eLife.

Studiul, condus de cercetătorii de la Universitatea din New York, Centrul Genomului din New York și Universitatea de Medicină Icahn – Mount Sinai, confirmă constatările conform cărora mutația D614G face ca SARS-CoV-2 să fie mult mai transmisibil.

Mutația D614G din proteina spike a SARS-CoV-2 – denumită în mod obișnuit „varianta G” – a apărut probabil la începutul anului 2020 și este acum cea mai răspândită și dominantă formă a virusului SARS-CoV-2 din Statele Unite și multe alte țări de pe glob.

În acest studiu, cercetătorii au introdus un virus cu mutația D614G în celulele pulmonare, hepatice și de colon ale omului. Ei au introdus, de asemenea, versiunea de „tip sălbatic” a coronavirusului – versiunea virusului fără mutații găsită la începutul pandemiei – în aceleași tipuri de celule, pentru comparație.

Astfel, au descoperit că varianta D614G a crescut transducția sau transmisibilitatea virusului de până la opt ori în comparație cu virusul original. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că mutația proteinei spike a făcut virusul mai rezistent la scindarea sau divizarea de alte proteine.

Sursa: https://phys.org/news/2021-02-mutation-sars-cov-spike-protein-virus.html

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Premieră mondială: oamenii de știință au cultivat "embrioni sintetici" din celule de șoareci

1 Minute
Oamenii de știință au cultivat „embrioni sintetici” din celule de șoareci fără a folosi spermă, ovule sau uter.  Procesul, o…
ŞTIRI MEDICALE

Variola maimuței, declarată urgență globală de către OMS

1 Minute
23 iulie: OMS declară variola maimuței urgență globală de sănătate publică  În 75 de țări au fost raportate 16.000 de…
ŞTIRI MEDICALE

Consumul de extract de ceai verde poate reduce nivelul de zahăr din sânge, arată un nou studiu

2 Minute
Un nou studiu a fost primul care a evaluat dacă beneficiile antiinflamatorii ale ceaiului verde în intestin ar putea avea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.