Cercetare și tratamente experimentaleCORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Mutația proteinei spike a SARS-CoV-2 care face virusul de opt ori mai infecțios

O mutație a proteinei spike a SARS-CoV-2 – prezentă în cele mai multe variante apărute în Regatul Unit, Africa de Sud și Brazilia – face ca virusul să fie chiar și de opt ori mai infecțios în celulele umane față de varianta inițială, identificată în China, potrivit cercetărilor publicate în revista eLife.

Studiul, condus de cercetătorii de la Universitatea din New York, Centrul Genomului din New York și Universitatea de Medicină Icahn – Mount Sinai, confirmă constatările conform cărora mutația D614G face ca SARS-CoV-2 să fie mult mai transmisibil.

Mutația D614G din proteina spike a SARS-CoV-2 – denumită în mod obișnuit „varianta G” – a apărut probabil la începutul anului 2020 și este acum cea mai răspândită și dominantă formă a virusului SARS-CoV-2 din Statele Unite și multe alte țări de pe glob.

În acest studiu, cercetătorii au introdus un virus cu mutația D614G în celulele pulmonare, hepatice și de colon ale omului. Ei au introdus, de asemenea, versiunea de „tip sălbatic” a coronavirusului – versiunea virusului fără mutații găsită la începutul pandemiei – în aceleași tipuri de celule, pentru comparație.

Astfel, au descoperit că varianta D614G a crescut transducția sau transmisibilitatea virusului de până la opt ori în comparație cu virusul original. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că mutația proteinei spike a făcut virusul mai rezistent la scindarea sau divizarea de alte proteine.

Sursa: https://phys.org/news/2021-02-mutation-sars-cov-spike-protein-virus.html

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *