Cercetare și tratamente experimentaleCORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Mutația proteinei spike a SARS-CoV-2 care face virusul de opt ori mai infecțios

O mutație a proteinei spike a SARS-CoV-2 – prezentă în cele mai multe variante apărute în Regatul Unit, Africa de Sud și Brazilia – face ca virusul să fie chiar și de opt ori mai infecțios în celulele umane față de varianta inițială, identificată în China, potrivit cercetărilor publicate în revista eLife.

Studiul, condus de cercetătorii de la Universitatea din New York, Centrul Genomului din New York și Universitatea de Medicină Icahn – Mount Sinai, confirmă constatările conform cărora mutația D614G face ca SARS-CoV-2 să fie mult mai transmisibil.

Mutația D614G din proteina spike a SARS-CoV-2 – denumită în mod obișnuit „varianta G” – a apărut probabil la începutul anului 2020 și este acum cea mai răspândită și dominantă formă a virusului SARS-CoV-2 din Statele Unite și multe alte țări de pe glob.

În acest studiu, cercetătorii au introdus un virus cu mutația D614G în celulele pulmonare, hepatice și de colon ale omului. Ei au introdus, de asemenea, versiunea de „tip sălbatic” a coronavirusului – versiunea virusului fără mutații găsită la începutul pandemiei – în aceleași tipuri de celule, pentru comparație.

Astfel, au descoperit că varianta D614G a crescut transducția sau transmisibilitatea virusului de până la opt ori în comparație cu virusul original. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că mutația proteinei spike a făcut virusul mai rezistent la scindarea sau divizarea de alte proteine.

Sursa: https://phys.org/news/2021-02-mutation-sars-cov-spike-protein-virus.html

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.