CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Peste 30% din medicii de familie vaccinează împotriva COVID-19

În prezent, 31% din medicii de familie, care au contract cu casele de asigurări de sănătate, au încheiat convenții și pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 (aproximativ 3.000 de cabinete dintr-un total de peste 9.500). Potrivit declarațiilor lui Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), au fost imunizate circa 127.000 de persoane, cele mai multe (58,8%) – în cabinetele de medicină de familie din mediul rural. În topul județelor se află Călărași (51%), Sibiu (50%), Mureș (48%), Teleorman, Neamț și Iași, fiecare cu câte un procent de 47%. La polul opus se află Galați (17%), Constanța (10%) și Caraș-Severin (7%).

Recent, România a depășit pragul de 4 milioane de locuitori imunizați complet. Media de acoperire vaccinală la nivel național, în data de 7 iunie a.c., din populația eligibilă (de peste 12 ani), este de 25%.

Referitor la momentul când se va atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, Valeriu Gheorghiță a declarat: „Este greu de anticipat care va fi ritmul din perioada următoare, tocmai ținând cont de faptul că peste 87% dintre cetățeni se prezintă direct la centre, ci nu prin programare. Probabil că în următoarele două-trei săptămâni. Observăm o creștere cel puțin pentru vaccinul de la compania Johnson&Johnson. De asemenea, se reorganizează multe activități de vaccinare, în sensul în care vor fi mult mai multe echipe care vor merge în teren.”

Până la data de 7 iunie a.c., România a recepționat 14,7 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 și au fost administrate populației aproximativ 8,3 milioane (56,3%).

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-valeriu-gheorghita-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-i-andrei-baciu-secretar-de-stat-in-ministerul-sanatatii-vicepre-edinte-al-cncav1623156651&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Vaccinurile COVID-19 afectează ADN-ul și cât timp protejează?

1 Minute
Nu s-a demonstrat că vaccinurile ARNm împotriva COVID-19 se încorporează la nivel de ADN, ci acestea conțin instrucțiuni genetice pentru…
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Vaccinul anti-HPV poate fi administrat simultan cu cel COVID-19

1 Minute
În prezent, în România se desfășoară și o altă campanie de vaccinare, anti-HPV, în afară de cea cauzată de COVID-19….
CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Sondaj: „Dacă percepția nu se modifică, România nu va mai avea pe cine vaccina”

1 Minute
Estimările indică faptul că doar 5 milioane de români se vor vaccina până la finalul anului, ceea ce înseamnă o…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *