ŞTIRI MEDICALE

Premieră mondială: oamenii de știință au cultivat „embrioni sintetici” din celule de șoareci

  • Oamenii de știință au cultivat „embrioni sintetici” din celule de șoareci fără a folosi spermă, ovule sau uter. 
  • Procesul, o premieră mondială, a fost descris într-un număr al revistei de specialitate Cell din 1 august.

Tehnologia ar putea fi un punct de plecare pentru a crește organe de la zero, a declarat Jacob Hanna, de la Departamentul de Genetică Moleculară de la Weizmann, care a condus echipa de cercetare, într-un comunicat.

Embrionul este cea mai bună mașină de fabricat organe și cea mai bună bioimprimantă 3D – am încercat să imităm ceea ce face acesta„, a declarat Hanna. 

Hanna și echipa sa au reușit anterior să crească embrioni de șoarece în afara uterului, în recipiente de sticlă. Însă acei embrioni fuseseră luați direct de la șoareci reali și fuseseră fertilizați. În cel mai recent studiu, embrionii au fost crescuți din celule stem.

Experții independenți au declarat că ar fi nevoie de mult mai multe cercetări înainte de a lua în considerare chiar și creșterea unui embrion uman în acest mod.

Cu toate acestea, cercetarea face această posibilitate puțin mai fezabilă, adăugând urgență la discutarea chestiunilor de etică, au spus aceștia.

James Briscoe, un lider de grup de la Institutul Francis Crick din Londra, care nu este implicat în cercetare, a declarat pentru The Guardian că cercetarea ridică întrebări etice: „Acum este un moment bun pentru a lua în considerare cel mai bun cadru legal și etic pentru a reglementa cercetarea și utilizarea embrionilor sintetici umani și pentru a actualiza reglementările actuale„, a spus el. Nu vom vedea prea curând embrioni umani crescuți din celule stem, a spus Briscoe. Acești embrioni sintetici de șoarece nu au fost capabili să se dezvolte într-un șoarece viu. De asemenea, știm mult mai puțin despre embrionii umani, care au nevoie de mult mai mult timp pentru a ajunge la termen și sunt mult mai mari.

Cu toate acestea, această inovație ar putea pune în mișcare acest domeniu de cercetare, a declarat pentru STAT News Paul Tesar, un biolog de dezvoltare de la Școala de Medicină a Universității Case Western Reserve, care nu a fost implicat în acest studiu.

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *