ŞTIRI MEDICALE

Premieră mondială: oamenii de știință au cultivat „embrioni sintetici” din celule de șoareci

  • Oamenii de știință au cultivat „embrioni sintetici” din celule de șoareci fără a folosi spermă, ovule sau uter. 
  • Procesul, o premieră mondială, a fost descris într-un număr al revistei de specialitate Cell din 1 august.

Tehnologia ar putea fi un punct de plecare pentru a crește organe de la zero, a declarat Jacob Hanna, de la Departamentul de Genetică Moleculară de la Weizmann, care a condus echipa de cercetare, într-un comunicat.

Embrionul este cea mai bună mașină de fabricat organe și cea mai bună bioimprimantă 3D – am încercat să imităm ceea ce face acesta„, a declarat Hanna. 

Hanna și echipa sa au reușit anterior să crească embrioni de șoarece în afara uterului, în recipiente de sticlă. Însă acei embrioni fuseseră luați direct de la șoareci reali și fuseseră fertilizați. În cel mai recent studiu, embrionii au fost crescuți din celule stem.

Experții independenți au declarat că ar fi nevoie de mult mai multe cercetări înainte de a lua în considerare chiar și creșterea unui embrion uman în acest mod.

Cu toate acestea, cercetarea face această posibilitate puțin mai fezabilă, adăugând urgență la discutarea chestiunilor de etică, au spus aceștia.

James Briscoe, un lider de grup de la Institutul Francis Crick din Londra, care nu este implicat în cercetare, a declarat pentru The Guardian că cercetarea ridică întrebări etice: „Acum este un moment bun pentru a lua în considerare cel mai bun cadru legal și etic pentru a reglementa cercetarea și utilizarea embrionilor sintetici umani și pentru a actualiza reglementările actuale„, a spus el. Nu vom vedea prea curând embrioni umani crescuți din celule stem, a spus Briscoe. Acești embrioni sintetici de șoarece nu au fost capabili să se dezvolte într-un șoarece viu. De asemenea, știm mult mai puțin despre embrionii umani, care au nevoie de mult mai mult timp pentru a ajunge la termen și sunt mult mai mari.

Cu toate acestea, această inovație ar putea pune în mișcare acest domeniu de cercetare, a declarat pentru STAT News Paul Tesar, un biolog de dezvoltare de la Școala de Medicină a Universității Case Western Reserve, care nu a fost implicat în acest studiu.

Sursa: sciencealert.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul alimentelor bogate în magneziu duce la o mai bună sănătate a creierului, susțin cercetătorii din Australia

2 Minute
Consumul de alimente ce sunt bogate în magneziu poate contribui la o mai bună sănătate cerebrală pe parcursul vieții, arată…
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *