ŞTIRI MEDICALE

RAPORT: jumătate din populația lumii se confruntă cu probleme de alimentație

Un raport oficial realizat de Organizația Națiunilor Unite, alături de alte trei organisme internaționale, atrage atenția cu privire la problemele de alimentație identificate la nivel global. În timp ce unii oameni se confruntă cu malnutriția, alții mănâncă prea mult și trebuie să facă față kilogramelor în exces.

Raportul Organizației Națiunilor Unite se numește Global Nutrition Report (GNR) și a fost realizat în parteneriat cu FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentația și Agricultură), OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). Documentul arată că aproximativ 50% din populația globului se confruntă cu probleme de alimentație. Unii oameni sunt afectați de malnutriție, iar alții suferă din cauza greutății excesive. Cei mai afectați sunt copiii cărora alimentația insuficientă le încetinește ritmul de creștere. Documentul oficial arată că aproximativ 150 de milioane de copii sub 5 ani sunt diagnosticați cu această problemă medicală.

În schimb, obezitatea este tot mai prezentă în rândul adulților, atrag atenția experții organismelor internaționale. Aproximativ 2,2 miliarde de oameni sunt supraponderali.  GNR arată că aceste probleme sunt consecința faptului că oamenii nu mănâncă alimente benefice pentru organism, precum fructele și legumele, comportament caracteristic, în special, țărilor sărace. Statele bogate preferă consumul alimentelor nocive, precum carnea roșie sau băuturile îndulcite. Tot în aceste state se raportează și cele mai multe cazuri de obezitate.

Sursa: https://globalnutritionreport.org/reports/2021-global-nutrition-report/

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *