Un raport oficial realizat de Organizația Națiunilor Unite, alături de alte trei organisme internaționale, atrage atenția cu privire la problemele de alimentație identificate la nivel global. În timp ce unii oameni se confruntă cu malnutriția, alții mănâncă prea mult și trebuie să facă față kilogramelor în exces.
Raportul Organizației Națiunilor Unite se numește Global Nutrition Report (GNR) și a fost realizat în parteneriat cu FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentația și Agricultură), OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). Documentul arată că aproximativ 50% din populația globului se confruntă cu probleme de alimentație. Unii oameni sunt afectați de malnutriție, iar alții suferă din cauza greutății excesive. Cei mai afectați sunt copiii cărora alimentația insuficientă le încetinește ritmul de creștere. Documentul oficial arată că aproximativ 150 de milioane de copii sub 5 ani sunt diagnosticați cu această problemă medicală.
În schimb, obezitatea este tot mai prezentă în rândul adulților, atrag atenția experții organismelor internaționale. Aproximativ 2,2 miliarde de oameni sunt supraponderali. GNR arată că aceste probleme sunt consecința faptului că oamenii nu mănâncă alimente benefice pentru organism, precum fructele și legumele, comportament caracteristic, în special, țărilor sărace. Statele bogate preferă consumul alimentelor nocive, precum carnea roșie sau băuturile îndulcite. Tot în aceste state se raportează și cele mai multe cazuri de obezitate.
Sursa: https://globalnutritionreport.org/reports/2021-global-nutrition-report/