Rezultatele unei combinații de medicamente pentru tratarea glioblastomului la șoareci dechide calea către studiile clinice efectuate pe oameni

PortalMed Logo

 

O echipă condusă de cercetătorii de la Spitalul Universitar din Zurich și de la Universitatea din Zurich a proiectat un medicament pe bază de proteine ​​care îmbină citokinele stimulatoare imune cu anticorpi care vizează în mod specific glioblastomul. Oamenii de știință elvețieni au testat trei citokine diferite în combinație cu anticorpi care vizează glioblastomul: IL-2, IL-12 și TNF. Aceștia au descoperit că anticorpii fuzionați cu IL-12 sau TNF și administrați intravenos șoarecilor cu glioblastomu au încetinit creșterea tumorală. Două din cinci animale testate au fost vindecate, au raportat cercetătorii.

Recent, Jurnalul de Medicină Experimentală al Universității Rockefeller din New York a publicat rezultatele unei cercetări asupra unor tratamente similare, care a condus către rezultate promițătoare în privința viitoarelor soluții terapeutice pentru glioblastom.

 

Sursa: https://stm.sciencemag.org/content/12/564/eabb2311

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH