CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în nouă județe, cele mai multe fiind în Ilfov, Argeș și municipiul București. Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană este considerată cea mai adaptabilă dintre cele patru variante virale, având un grad ridicat de contagiozitate: de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât cea Alpha (britanică).

Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global, nu doar în anumite țări, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate.

Vaccinurile actuale administrate în schemă completă își mențin eficiența față de infecția cu acest tip de tulpină, și anume: serul produs de compania Pfize-BioNTech asigură o protecție de spitalizare de 96%, iar cel AstraZeneca – de 92%.

Cele mai importante caracteristici ale tulpinei Delta a SARS-CoV-2:
• este mai transmisibilă decât celelalte variante;
• atât într-o țară cu acoperire vaccinală mai crescută (Marea Britanie), cât și într-una cu acoperire vaccinală mai scăzută (India), varianta Delta a devenit rapid predominantă;
• vaccinurile își mențin o eficiență sporită în prevenirea bolii simptomatice și a spitalizării, dacă se administrează schema completă.

Sursa: https://vaccinare-covid.gov.ro/ce-trebuie-sa-stim-despre-varianta-delta-a-virusului-sars-cov-2/

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un hotel din Republica Dominicană a transformat un etaj întreg al hotelului în spital pentru turiști

1 Minute
Este evident că pandemia a influențat toate domeniile și continuă să ne schimbe viața și obiceiurile. Mai multe hoteluri din…
ŞTIRI MEDICALE

Un studiu recent, realizat în cadrul programului REACT, arată că două treimi din pacienții infectați cu varianta Omicron spun că se află la o doua infectare.

1 Minute
În cadrul cercetării au fost studiați peste 2 milioane de oameni, voluntari din Marea Britanie. Varianta Omicron a fost identificată…
ŞTIRI MEDICALE

Medicii din Cehia se confruntă cu atacuri violente fizic, pe stradă, din partea unor cetățeni care se opun restricțiilor Covid-19 și vaccinării.

1 Minute
În Praga sunt organizate cursuri dedicate medicilor pentru a putea evita situațiile conflictuale pe care le generează cei care se…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.