ŞTIRI MEDICALE

Un nou studiu arată cum o anumită moleculă, produsă de bacteriile intestinale, afectează funcția creierului și activează comportamente asemănătoare anxietății la șoareci

O echipă de cercetători a descoperit că un metabolit cu molecule mici, produs de bacteriile care locuiesc în intestinul șoarecilor, poate ajunge la creier și poate modifica funcția celulelor cerebrale, ceea ce duce la creșterea anxietății la șoareci.

Cercetarea ajută la descoperirea unei explicații moleculare pentru observațiile recente conform cărora modificările microbiomului intestinal sunt asociate cu comportamente emoționale complexe.

Articolul care descrie studiul a apărut pe 14 februarie în revista Nature.

Sursa: science daily . com

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii, arată un nou studiu

1 Minute
Un nou studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) arată că antioxidanţii din hibiscus au anumite proprietăţi anti-obezitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *