ŞTIRI MEDICALE

Un nou tratament împotriva cancerului elimină tumorile la șoareci în 6 zile

Recent, cercetătorii de la Universitatea Rice din Houston au investigat o modalitate nouă de administrare a medicamentelor anticancer cu ajutorul șoarecilor. Rezultatele au arată că acest nou tratament experimental elimină cancerele ovarian și colorectal la șoareci. Autorii studiului speră să își reproducă rezultatele la oameni în cursul acestui an.

În prezent, cele mai frecvente tipuri de tratamente împotriva cancerului includ chimioterapia, radioterapia și chirurgia tumorii. Cu toate acestea, alte terapii anticancerigene încep să ia amploare. De remarcat este imunoterapia, un tip de tratament împotriva cancerului care stimulează apărarea naturală a organismului împotriva cancerului. Dar tehnicile de imunoterapie nu elimină în totalitate tumorile canceroase fără efecte secundare semnificative. Oamenii de știință consideră că aceasta este o provocare majoră pentru imunoterapie. Acum, oamenii de știință din laboratorul Veiseh de la Universitatea Rice din Houston au conceput un sistem de administrare a medicamentelor, primul de acest fel, pentru a depăși această problemă.

Cercetătorii și-au construit studiul în jurul citokinelor. Acestea sunt proteine mici, cruciale pentru controlul creșterii și activității altor celule ale sistemului imunitar și a celulelor sanguine.

Cercetătorii s-au concentrat asupra interleukinei-2 (IL2), o citokină care activează celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva cancerului. Aceștia au conceput un sistem de administrare a medicamentelor – format din celule umane modificate – capabil să livreze în mod continuu doze mari de IL2 chiar la locul cancerului.

Studiul, condus de studenta absolventă Amanda Nash, apare în revista Science Advances.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *