ŞTIRI MEDICALE

Un nou tratament împotriva cancerului elimină tumorile la șoareci în 6 zile

Recent, cercetătorii de la Universitatea Rice din Houston au investigat o modalitate nouă de administrare a medicamentelor anticancer cu ajutorul șoarecilor. Rezultatele au arată că acest nou tratament experimental elimină cancerele ovarian și colorectal la șoareci. Autorii studiului speră să își reproducă rezultatele la oameni în cursul acestui an.

În prezent, cele mai frecvente tipuri de tratamente împotriva cancerului includ chimioterapia, radioterapia și chirurgia tumorii. Cu toate acestea, alte terapii anticancerigene încep să ia amploare. De remarcat este imunoterapia, un tip de tratament împotriva cancerului care stimulează apărarea naturală a organismului împotriva cancerului. Dar tehnicile de imunoterapie nu elimină în totalitate tumorile canceroase fără efecte secundare semnificative. Oamenii de știință consideră că aceasta este o provocare majoră pentru imunoterapie. Acum, oamenii de știință din laboratorul Veiseh de la Universitatea Rice din Houston au conceput un sistem de administrare a medicamentelor, primul de acest fel, pentru a depăși această problemă.

Cercetătorii și-au construit studiul în jurul citokinelor. Acestea sunt proteine mici, cruciale pentru controlul creșterii și activității altor celule ale sistemului imunitar și a celulelor sanguine.

Cercetătorii s-au concentrat asupra interleukinei-2 (IL2), o citokină care activează celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva cancerului. Aceștia au conceput un sistem de administrare a medicamentelor – format din celule umane modificate – capabil să livreze în mod continuu doze mari de IL2 chiar la locul cancerului.

Studiul, condus de studenta absolventă Amanda Nash, apare în revista Science Advances.

Sursa: medicalnewstoday.com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *