ŞTIRI MEDICALE

Un posibil tratament pentru scleroza laterală amiotrofică (SLA)

Un medicament experimental care a trecut de fazele 1 și 2 ale studiului clinic ar putea fi soluția pentru tratarea sclerozei laterale amiotrofice moștenite (SLA), cauzată de mutațiile genei SOD1.

Investigatorii pregătesc acum faza 3 a studiului clinic despre eficiența medicamentului tofersen. Acesta acționează direct asupra proteinei asociate cu boala, reducând nivelul acesteia.

„SLA este o boală devastatoare, incurabilă”, spune investigatorul principal, prof. dr. Timothy M. Miller, profesor de Neurologie la Universitatea din Washington și Director al Centrului SLA din cadrul Facultății de Medicină. „Chiar dacă această investigație este focalizată pe blocarea producției proteinei aflate la originea bolii moștenite, medicamentul experimental tofersen ar putea trata și persoane cu alte forme ale acestei boli.

Tofersen este un oligonucleotid antisens, o moleculă de ADN care interferează cu programarea genetică de producție a proteinelor. Molecula are principalul rol de a bloca producția proteinei SOD1.

Renumitul astrofizician britanic Stephen Hawking este unul dintre cei care au supraviețuit timp de 50 de ani sclerozei laterale amiotrofice (boala Lou Gehrig), după ce la vârsta de 22 de ani, după ce a fost diagnosticat, medicii preconizaseră că mai are doar câțiva ani de trăit.

 

Sursa: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMra1603773?query=featured_clinical-trials

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *