ŞTIRI MEDICALE

Ziua Internațională a Bărbaților, un eveniment dedicat sănătății și egalității între sexe

Sărbătorită în 80 de țări, Ziua Internațională a Bărbaților este un eveniment prin care se dorește limitarea efectelor bolilor asupra organismului bărbaților. Cele mai frecvente afecțiuni specifice lor sunt cancerul de prostată, cancerul pulmonar sau infarctul miocardic.

Încă din anul 1960, în Statele Unite ale Americii s-au purtat discuții pentru a fi stabilită o dată pentru Ziua Internațională a Bărbatului, în condiții similare Zilei Internaționale a Femeii. Abia în anul 1999, în Republica Trinidad și Tobago, organismele internaționale au decis ca pe data 19 noiembrie să fie celebrată Ziua Internațională a Bărbatului.

Potrivit internationalmensday.info, scopul acestui eveniment este de a atrage atenția asupra stării de sănătate a bărbaților, de a promova egalitatea între sexe și a prezenta modele masculine ce pot fi urmate.

Societatea Americană pentru Cancer (American Cancer Society) atrage atenția cu privire la incidența crescută a cancerului de prostată. Datele oficiale arată că 6 bărbați din 10, cu vârste de peste 65 de ani, sunt diagnosticați cu această afecțiune. De asemenea, bărbații sunt mai predispuși decât femeile în a dezvolta cancer pulmonar sau infarct miocardic.

Ziua Internațională a Bărbatului este celebrată în 80 de țări din lume, printre care și România. Țara noastră a recunoscut oficial evenimentul în anul 2016.

Surse: https://www.cancer.org/cancer/prostate-cancer/about/key-statistics.html

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *