ŞTIRI MEDICALE

Ziua Internațională a Bărbaților, un eveniment dedicat sănătății și egalității între sexe

Sărbătorită în 80 de țări, Ziua Internațională a Bărbaților este un eveniment prin care se dorește limitarea efectelor bolilor asupra organismului bărbaților. Cele mai frecvente afecțiuni specifice lor sunt cancerul de prostată, cancerul pulmonar sau infarctul miocardic.

Încă din anul 1960, în Statele Unite ale Americii s-au purtat discuții pentru a fi stabilită o dată pentru Ziua Internațională a Bărbatului, în condiții similare Zilei Internaționale a Femeii. Abia în anul 1999, în Republica Trinidad și Tobago, organismele internaționale au decis ca pe data 19 noiembrie să fie celebrată Ziua Internațională a Bărbatului.

Potrivit internationalmensday.info, scopul acestui eveniment este de a atrage atenția asupra stării de sănătate a bărbaților, de a promova egalitatea între sexe și a prezenta modele masculine ce pot fi urmate.

Societatea Americană pentru Cancer (American Cancer Society) atrage atenția cu privire la incidența crescută a cancerului de prostată. Datele oficiale arată că 6 bărbați din 10, cu vârste de peste 65 de ani, sunt diagnosticați cu această afecțiune. De asemenea, bărbații sunt mai predispuși decât femeile în a dezvolta cancer pulmonar sau infarct miocardic.

Ziua Internațională a Bărbatului este celebrată în 80 de țări din lume, printre care și România. Țara noastră a recunoscut oficial evenimentul în anul 2016.

Surse: https://www.cancer.org/cancer/prostate-cancer/about/key-statistics.html

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Medicii prescriu mai puține medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi, arată un nou studiu

1 Minute
Este mai puțin probabil ca medicii să prescrie medicamente împotriva durerii la sfârșitul unei ture de noapte lungi decât la…
ŞTIRI MEDICALE

OMS a stabilit că variola maimuței nu reprezintă o urgență sanitară globală

1 Minute
După reuniunea Comitetului internațional pentru situații de urgență, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în data de 25 iunie 2022, că…
ŞTIRI MEDICALE

Cancerul de sân se răspândește mai agresiv noaptea, arată un nou studiu

2 Minute
Rezultatele unui nou studiu arată că e falsă presupunerea că metastazele cancerului de sân se produc în același ritm  Cercetătorii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.