ŞTIRI MEDICALE

Ziua Internațională a Bărbaților, un eveniment dedicat sănătății și egalității între sexe

Sărbătorită în 80 de țări, Ziua Internațională a Bărbaților este un eveniment prin care se dorește limitarea efectelor bolilor asupra organismului bărbaților. Cele mai frecvente afecțiuni specifice lor sunt cancerul de prostată, cancerul pulmonar sau infarctul miocardic.

Încă din anul 1960, în Statele Unite ale Americii s-au purtat discuții pentru a fi stabilită o dată pentru Ziua Internațională a Bărbatului, în condiții similare Zilei Internaționale a Femeii. Abia în anul 1999, în Republica Trinidad și Tobago, organismele internaționale au decis ca pe data 19 noiembrie să fie celebrată Ziua Internațională a Bărbatului.

Potrivit internationalmensday.info, scopul acestui eveniment este de a atrage atenția asupra stării de sănătate a bărbaților, de a promova egalitatea între sexe și a prezenta modele masculine ce pot fi urmate.

Societatea Americană pentru Cancer (American Cancer Society) atrage atenția cu privire la incidența crescută a cancerului de prostată. Datele oficiale arată că 6 bărbați din 10, cu vârste de peste 65 de ani, sunt diagnosticați cu această afecțiune. De asemenea, bărbații sunt mai predispuși decât femeile în a dezvolta cancer pulmonar sau infarct miocardic.

Ziua Internațională a Bărbatului este celebrată în 80 de țări din lume, printre care și România. Țara noastră a recunoscut oficial evenimentul în anul 2016.

Surse: https://www.cancer.org/cancer/prostate-cancer/about/key-statistics.html

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăŞTIRI MEDICALE

Beneficiile pentru sănătate ale curelor cu sfeclă roșie

1 Minute
Sfecla roșie este considerată un adevărat medicament natural. Se pare că ar putea avea beneficii pentru mai multe afecțiuni, de…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

STUDIU: Carnea poate îmbunătăți sănătatea mentală, iar regimul vegan sau vegeterian poate provoca depresie

1 Minute
Un studiu recent despre alimentație a scos la iveală faptul că hrana vegetariană sau vegană ar putea cauza depresie, în…
ŞTIRI MEDICALE

RAPORT: jumătate din populația lumii se confruntă cu probleme de alimentație

1 Minute
Un raport oficial realizat de Organizația Națiunilor Unite, alături de alte trei organisme internaționale, atrage atenția cu privire la problemele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *