Studii clinice

Cel mai recent studiu clinic despre neurofibromatoza de tip1 (NF1)

Concluziile specialiștilor, în urma parcurgerii studiului clinic de tip 2, arată că medicamentul selumetinib îmbunătățește starea de sănătate a copiilor care suferă de tulburarea genetică numită neurofibromatoză de tip 1.

Ce au observat specialiștii

Pe parcursul acestui studiu foarte recent, specialiștii au observat că acțiunea selumetinib-ului micșorează tumorile inoperabile dezvoltate de pacienții suferind de acest sindrom (neurofibroame plexiforme). În plus, despre copiii implicați în acest studiu s-a observat că au mai puține dureri, că funcțiile organismului s-au îmbunătățit și că beneficiază de o calitate a vieții mult mai bună decât aveau înainte de începerea tratamentului.

Studiul s-a desfășurat în cadrul Centrului de Cercatare a cancerului de la Institutul Național pentru Cancer din S.U.A. și a fost publicat în New England Journal of Medicine.

Singura metodă de tratament descoperită până în prezent

„Până acum, copiii suferinzi de NF1 și de neurofibromatoză plexiformă nu au avut la dispoziție niciun fel de terapie, și am parcurs un drum lung până la descoperirea unui posibil tratament pentru ei”, spune Brigitte Widemann, coordonatorul acestui studiu.

În acest studiu au fost implicați 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani, diagnosticați cu această boală.

NF1 – caracteristici

Neurofibromatoza tip 1 (NF1/boala von Recklinghausen) esteo boală genetică având o frecvență de 1 la 3 000 – 4 000 de persoane, care afectează toate populaţiile, indiferent de rasă şi sex.

Manifestări: pete tegumentare de culoarea cafelei cu lapte, tumori cutanate situate de-a lungul nervilor periferici (neurofibroame), desfigurarea, diminuarea simțului motric, starea de slăbiciune generală și durerile.Este o boală autozomal dominantă cu un grad mare de variabilitate în expresia clinică. Neurofibroamele apar rareori în copilărie, la vârste mai mici de 6 ani. Acestea pot creşte în număr la pubertate, în timpul sarcinii şi la vârste mai înaintate (50-70 de ani).

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

8.000 de pași parcurși o dată sau de două ori pe săptămână reduc riscul de mortalitate (studiu)

2 Minute
Parcurgerea a 8.000 de pași – aproximativ 6,4 kilometri – în una sau două zile pe săptămână poate reduce semnificativ…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul alimentelor bogate în magneziu duce la o mai bună sănătate a creierului, susțin cercetătorii din Australia

2 Minute
Consumul de alimente ce sunt bogate în magneziu poate contribui la o mai bună sănătate cerebrală pe parcursul vieții, arată…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *