BOLIOncologieŞTIRI MEDICALEthelancet.com

Microbiomul și cancerul

Trăim într-o simbioză constantă cu mii de tulpini bacteriene distincte care au co-evoluat cu noi. Tractul nostru digestiv în special găzduiește o mare biomasă de specii bacteriene, a căror diversitate și compoziție specifică este unică a unei persoane. Compoziția bacteriilor din microbiomul unei persoane se poate schimba în timp și acest lucru poate fi influențat de factori incluzând dieta, medicamentele, genetica și infecțiile. Aceste bacterii joacă un rol central în digerarea alimentelor, în dezvoltarea și reglarea sistemului nostru imunitar, precum și în rezistența noastră la agenți patogeni.

Dovezile recente sugerează că compoziția microbiotei intestinale a unui pacient joacă un rol esențial. Deși este încă slab definit, în determinarea atât a eficacității terapeutice, cât și a probabilității de evenimente adverse semnificative pentru imunoterapia inhibitorului punctului de control al celulelor T. Inhibitorii punctului de control imun revoluționează tratamentul multor tipuri de cancer metastatic, inclusiv melanomul, cancerul pulmonar renal cu celule mici, în așteptarea ameliorării supraviețuirii generale a pacientului.

Sursa: https://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045(20)30351-X/fulltext

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Consumul alimentelor bogate în magneziu duce la o mai bună sănătate a creierului, susțin cercetătorii din Australia

2 Minute
Consumul de alimente ce sunt bogate în magneziu poate contribui la o mai bună sănătate cerebrală pe parcursul vieții, arată…
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *