Un nou tratament pentru astm

Dacă este scăpat de sub control, astmul poate conduce la deces. Infecțiile virale, alergenii din aer și poluarea exacerbează afecțiunea și pun viața pacientului în pericol.

Inhalatoarele pe bază de corticosteroizi, cu sau fără agoniști beta-adrenoreceptori cu efect îndelungat (LABA) sunt soluții de bază pentru managementul astmului.

Studiu clinic de fază 3 PALLADIUM, realizat de Richard N van Zyl-Smit și colegii săi, a analizat eficiența și siguranța administrării în doză zilnică unică de furoat de mometazonă-acetat de indacaterol (MF-IND) la pacienții cu astm. Studiul a avut o durată de 52 de săptămâni. Investigatorii au comparat efectele acestei formule cu cele ale administrării de mometazonă sau fluticazonă plus salmeterol de două ori pe zi.

MF-IND în doză unică administrată zilnic s-a dovedit a fi o formulă mult mai eficientă decât celelalte medicamente sau combinații de medicamente. Rezultatele studiului PALLADIUM ar putea contribui la simplificarea tratamentului pentru forme medii și severe de astm la adolescenți și adulți și implicit la creșterea calității vieții acestora.

 

Sursa: https://www.thelancet.com/journals/lanres/article/PIIS2213-2600(20)30305-2/fulltext

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH