CORONAVIRUSInformări oficiale

La 4 zile de la reînceperea școlii – aproximativ 100 de cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate în instituțiile de învățământ

Este doar a patra zi de când s-a decis redeschiderea școlilor în România, iar numărul cazurilor confirmate sunt de aproximativ 100. Potențiala progresie geometrică nu este o veste bună nici pentru profesori, nici pentru elevi, nici pentru părinți. Și în niciun caz pentru autorități, care s-au declarat „pregătite” pentru reluarea cursurilor „față-n față”.

Ministerul Educației a ajuns cu greu la un acord cu Ministerul Sănătății, la finalul săptămânii trecute, pentru emiterea unui Ordin comun, iar regulile se modifică aproape zilnic.

Suntem pregătiți pentru o explozie a cazurilor de infectare? Suntem pregătiți, la aproape un an de la declararea stării de urgență în România, urmată de o stare de alertă prelungită constant, până în prezent, să ne asumăm acest risc?

Președintele Klaus Iohannis va face declarații de presă pe acest subiect astăzi, la ora 17.15., în urma discuțiilor cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

UPDATE: Până la finalul zilei de 11 februarie, un număr de 244 de elevi și 329 de angajați ai unităților de învățământ au fost confirmați cu noul coronavirus, conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Educației.

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-24597795-primul-caz-elev-testat-pozitiv-coronavirus-dupa-redeschiderea-scolilor-copil-scoala-andrei-din-bucuresti.htm

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Administrarea incorectă a antibioticelor pentru tratarea COVID-19 poate crește rezistența bacteriilor la medicamente

1 Minute
Folosirea antibioticelor în mod necorespunzător în timpul pandemiei de COVID-19 ar putea avea ca efect creșterea rezistenței bacteriilor la antibiotice….
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

Un test Covid dezvoltat în România permite urmărirea evoluției bolii în organism

1 Minute
Oamenii de știință din România au realizat un kit de testare RT-PCR pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Potrivit studiilor efectuate, testul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

„Degetul COVID”, un nou simptom descoperit la pacienții infectați cu noul coronavirus

1 Minute
Felul în care se manifestă infecția cu noul coronavirus rămâne încă un mister pentru întreaga lume medicală. Oamenii de știință…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.