Uncategorized

EMA sprijină dezvoltarea de vaccinuri și tratamente pentru noul coronavirus (COVID-19)

EMA întreprinde acțiuni concrete pentru a accelera dezvoltarea și disponibilitatea medicamentelor pentru tratamentul și prevenirea noului coronavirus.

EMA este gata să sprijine dezvoltatorii de medicamente cu toate instrumentele de reglementare disponibile pentru a avansa și a accelera dezvoltarea de măsuri eficiente pentru combaterea și prevenirea răspândirii acestui virus.

2019-nCoV identificat la Wuhan, China în decembrie 2019 este o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost văzută anterior la om. Deși cea mai probabilă sursă principală a acestui focar este de origine animală, transmisia de la om la om este confirmată și cercetările sunt în desfășurare pentru a determina toate sursele și modurile de transmitere a virusului 2019-nCoV. În prezent, au fost detectate cazuri în mai multe țări din Asia, Australia, Europa și America de Nord.

Este de luat în calcul și posibilitatea de extindere la nivel gobal. Autoritățile UE vor oferi actualizări suplimentare pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informații.

 

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-support-development-vaccines-treatments-novel-coronavirus-disease-covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *