Alimentație sănătoasă

Contribuie cafeaua cu lămâie la pierderea în greutate?

O tendință recentă se concentrează asupra potențialelor beneficii pentru sănătate ale consumului de cafea cu lămâie. Atât cafeaua, cât și lămâia au efecte pozitive dovedite asupra sănătății. Dar este combinația dintre cele două eficientă și sănătoasă?

O băutură cu două ingrediente obișnuite

Lămâia și cafeaua sunt două ingrediente obișnuite, care se regăsesc în orice bucătărie. Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, nu doar datorită gustului, ci și a capacității sale de a stimula sistemul nervos central. Pe de altă parte, lămâia este un fruct bogat în vitamina C și antioxidanți.

Vă prezentăm în continuare principalele afirmații despre beneficiile acestui nou trend.

1. Ajută la topirea grăsimilor.
Această idee este destul de răspândită, dar, de fapt, nici lamaia și nici cafeaua nu pot topi grăsimea. În schimb, două dintre modalitățile verificate de a scăpa de kilogramele în plus sunt controlul asupra caloriilor consumate și arderea „acestora” prin mișcare și sport.

2. Reduce durerile de cap.
Cercetătorii sugerează că, în urma consumului de cofeină, se amplifică efectul medicației folosite pentru durerile de cap şi migrene.

3. Amestecul este bun pentru piele
Specialiștii spun că atât cafeaua, cât şi lămâia, conţin antioxidanţi benefici pentru piele. Pe de-o parte, se presupune că îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi hidratează pielea. Pe de altă parte, conţinutul de vitamina C din lămâie stimulează producţia de colagen.

Cafeaua cu lămâie: contraindicaţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenția asupra faptului că băutorii de cafea pot deveni dependenţi de cofeină. De asemenea, există câteva studii care indică faptul că, în urma consumului regulat de cafea, apar tulburările de somn, dar şi riscul de a pierde o sarcină. Cât despre lămâie, există persoane alergice la sucul de citrice, la seminţe sau la coajă.

Înainte de a lua decizia de a consuma anumite alimente sau combinații de alimente, este recomandabil să fie consultat medicul specialist, deoarece metabolismul și toleranța diferă de la persoană la persoană.

Sursa: https://www.healthline.com/nutrition/coffee-with-lemon#downsides

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Seva de mesteacăn. Beneficii. În ce afecțiuni este recomandată

3 Minute
Seva de mesteacăn are multiple beneficii pentru organism, fiind folosită atât în scop cosmetic, cât și în medicină. Află mai…
Alimentație sănătoasăDisfuncții sexuale

Moringa, planta ce poate trata disfuncția erectilă

3 Minute
Moringa, o plantă bogată în vitamine, cunoscută pentru proprietățile sale nutritive. Ea poate fi un aliat puternic în lupta contra…
Alimentație sănătoasăDisfuncții sexuale

Țelina și disfuncția erectilă. Cele mai cunoscute remedii naturale

2 Minute
Disfuncția erectilă poate avea cauze de ordin fizic (diabet, obezitate) sau psihic (stres, depresie). Există anumite plante care ajută organismul…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *