Alimentație sănătoasă

Contribuie cafeaua cu lămâie la pierderea în greutate?

O tendință recentă se concentrează asupra potențialelor beneficii pentru sănătate ale consumului de cafea cu lămâie. Atât cafeaua, cât și lămâia au efecte pozitive dovedite asupra sănătății. Dar este combinația dintre cele două eficientă și sănătoasă?

O băutură cu două ingrediente obișnuite

Lămâia și cafeaua sunt două ingrediente obișnuite, care se regăsesc în orice bucătărie. Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, nu doar datorită gustului, ci și a capacității sale de a stimula sistemul nervos central. Pe de altă parte, lămâia este un fruct bogat în vitamina C și antioxidanți.

Vă prezentăm în continuare principalele afirmații despre beneficiile acestui nou trend.

1. Ajută la topirea grăsimilor.
Această idee este destul de răspândită, dar, de fapt, nici lamaia și nici cafeaua nu pot topi grăsimea. În schimb, două dintre modalitățile verificate de a scăpa de kilogramele în plus sunt controlul asupra caloriilor consumate și arderea „acestora” prin mișcare și sport.

2. Reduce durerile de cap.
Cercetătorii sugerează că, în urma consumului de cofeină, se amplifică efectul medicației folosite pentru durerile de cap şi migrene.

3. Amestecul este bun pentru piele
Specialiștii spun că atât cafeaua, cât şi lămâia, conţin antioxidanţi benefici pentru piele. Pe de-o parte, se presupune că îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi hidratează pielea. Pe de altă parte, conţinutul de vitamina C din lămâie stimulează producţia de colagen.

Cafeaua cu lămâie: contraindicaţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenția asupra faptului că băutorii de cafea pot deveni dependenţi de cofeină. De asemenea, există câteva studii care indică faptul că, în urma consumului regulat de cafea, apar tulburările de somn, dar şi riscul de a pierde o sarcină. Cât despre lămâie, există persoane alergice la sucul de citrice, la seminţe sau la coajă.

Înainte de a lua decizia de a consuma anumite alimente sau combinații de alimente, este recomandabil să fie consultat medicul specialist, deoarece metabolismul și toleranța diferă de la persoană la persoană.

Sursa: https://www.healthline.com/nutrition/coffee-with-lemon#downsides

Articole recomandate
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Uleiul de in: beneficii, recomandări și modalități de utilizare

3 Minute
Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate printre care se numără aportul unei doze consistente de…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Fructoza este dăunătoare pentru organism? Află tot ce trebuie să știi despre zahărul din fructe

3 Minute
Alături de glucoză, fructoza este una dintre cele două componente ale zahărului adăugat. Conform specialiștilor, fructoza este cel mai dăunător…
Alimentație sănătoasăLIFE STYLE

Beneficiile consumului de smochine

2 Minute
Smochinele sunt asociate cu sănătatea și cu prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Smochinele nu sunt un fruct obișnuit,…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *