Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

BrainGate: prima utilizare umană a interfeței wireless creier-computer cu lățime de bandă ridicată

Interfețele creier-computer (BCI) reprezintă o tehnologie de asistență emergentă, care permite persoanelor cu paralizie să scrie pe ecranul computerului sau să manipuleze proteze robotice doar gândindu-se la mișcarea propriilor corpuri. De ani de zile, BCI de investigație utilizate în studiile clinice au necesitat cabluri pentru a conecta matricea de detectare din creier la computerele care decodează semnalele și le folosesc pentru a manevra dispozitive externe.

Acum, pentru prima dată, participanții la studiile clinice BrainGate cu tetraplegie au demonstrat eficiența utilizării unui BCI wireless intracortical cu un transmițător wireless extern. Sistemul este capabil să transmită semnale cerebrale la rezoluție cu un singur neuron și cu fidelitate completă în bandă largă, fără a lega fizic utilizatorul de un sistem de decodare.

Cablurile tradiționale sunt înlocuite de un mic transmițător. Unitatea se plasează pe capul utilizatorului și se conectează la o rețea de electrozi din cortexul motor al creierului, utilizând același port utilizat de sistemele cu fir.

Sursa: https://neurosciencenews.com/braingate-bci-18164/

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *