Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Suplimentele cu seleniu combat obezitatea și cresc speranța de viață

Cercetătorii au descoperit, în urma testelor de laborator efectuate pe șoareci, că suplimentarea alimentației cu seleniu ajută la combaterea obezității și crește speranța de viață. Rezultatele au fost publicate în revista eLife.

Rezultatele ar putea duce la soluții care să susțină efectele anti-îmbătrânire asociate restricțiilor alimentare, permițând în același timp oamenilor să mănânce în mod normal.

S-a demonstrat că mai multe tipuri de diete contribuie la o viață sănătoasă. Una dintre metodele dovedite este restricționarea aportului alimentar al unui aminoacid esențial care conține sulf, numit metionină. Acesta se găsește în cantități mari în carne, pește, ouă, susan, cereale integrale, semințe de dovleac.

Totuși, acest aminoacid are și efecte benefice asupra sănătății, fiind administrat ca supliment pentru tratarea depresiei, a bolilor de ficat, a dezechilibrelor hormonale și a durerilor musculare.

Studii recente au sugerat că reducerea cantității de metionină la oameni ar fi eficientă în combaterea obezității. Deși pentru unii oameni este mai ușor să practice reducerea sau metioninei (de exemplu, prin respectarea unei diete vegane), o astfel de dietă ar putea să nu fie practică sau de dorit pentru toată lumea.

În cercetarea actuală, o echipă de cercetare de la Fundația Orentreich pentru Avansul Științei (OFAS) din Cold Spring, New York, a urmărit să dezvolte o soluție pentru combaterea obezității care să producă aceleași efecte ca reducerea nivelului de metionină din alimentație, permițând totodată unei persoane să aibă o alimentație normală, fără restricții.

Echipa a studiat mai întâi dacă suplimentele cu seleniu oferă aceeași protecție împotriva obezității ca restricționarea metioninei, iar rezultatele au fost pozitive. De asemenea, cercetătorii au mai constatat că seleniul contribuie la creșterea duratei de viață, prin încetinirea proceselor de îmbătrânire celulară.

Sursa: https://neurosciencenews.com/obesity-lifespan-selenium-18157/

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *