Cercetare și tratamente experimentaleŞTIRI MEDICALE

Suplimentele cu seleniu combat obezitatea și cresc speranța de viață

Cercetătorii au descoperit, în urma testelor de laborator efectuate pe șoareci, că suplimentarea alimentației cu seleniu ajută la combaterea obezității și crește speranța de viață. Rezultatele au fost publicate în revista eLife.

Rezultatele ar putea duce la soluții care să susțină efectele anti-îmbătrânire asociate restricțiilor alimentare, permițând în același timp oamenilor să mănânce în mod normal.

S-a demonstrat că mai multe tipuri de diete contribuie la o viață sănătoasă. Una dintre metodele dovedite este restricționarea aportului alimentar al unui aminoacid esențial care conține sulf, numit metionină. Acesta se găsește în cantități mari în carne, pește, ouă, susan, cereale integrale, semințe de dovleac.

Totuși, acest aminoacid are și efecte benefice asupra sănătății, fiind administrat ca supliment pentru tratarea depresiei, a bolilor de ficat, a dezechilibrelor hormonale și a durerilor musculare.

Studii recente au sugerat că reducerea cantității de metionină la oameni ar fi eficientă în combaterea obezității. Deși pentru unii oameni este mai ușor să practice reducerea sau metioninei (de exemplu, prin respectarea unei diete vegane), o astfel de dietă ar putea să nu fie practică sau de dorit pentru toată lumea.

În cercetarea actuală, o echipă de cercetare de la Fundația Orentreich pentru Avansul Științei (OFAS) din Cold Spring, New York, a urmărit să dezvolte o soluție pentru combaterea obezității care să producă aceleași efecte ca reducerea nivelului de metionină din alimentație, permițând totodată unei persoane să aibă o alimentație normală, fără restricții.

Echipa a studiat mai întâi dacă suplimentele cu seleniu oferă aceeași protecție împotriva obezității ca restricționarea metioninei, iar rezultatele au fost pozitive. De asemenea, cercetătorii au mai constatat că seleniul contribuie la creșterea duratei de viață, prin încetinirea proceselor de îmbătrânire celulară.

Sursa: https://neurosciencenews.com/obesity-lifespan-selenium-18157/

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Institutul Pasteur va începe testarea unui antiviral până la finalul lunii aprilie

1 Minute
Directorul Institutului Pasteur din Lille (Franța) Xavier Nassif, a declarat pentru postul de televiziune France 3 că specialiștii au identificat…
ŞTIRI MEDICALE

Borneolul previne leziunile neuronale după ischemia cerebrală

1 Minute
Borneolul este un compus organic terpenic și biciclic care poate fi extras din plante sau sintetizat chimic. Este un component…
ŞTIRI MEDICALE

Studiu de caz: Eliminarea completă a unui cancer adrenocortical mare și a metastazelor hepatice realizată prin embolizare arterială selectivă

1 Minute
În prezent, există o experiență foarte limitată în ceea ce privește tratamentul radiologic intervențional al cancerului adrenocortical (ACC). Specialiștii de…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *