CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Compania farmaceutică franceză Sanofi va produce vaccinul Pfizer/BioNTech

În contextul întârzierii livrărilor dozelor de vaccin contractate de Comisia Europeană de la Pfizer, fapt care a determinat mai mulți oficiali europeni să avertizeze compania asupra respectării obligațiilor contractuale, a apărut și o veste bună.

Reprezentanții companiei farmaceutice franceze Sanofi au anunțat că, deși au în lucru două formule de vaccin dezvoltate în colaborare cu GlaxoSmithKline, dar care nu vor fi gata până la sfârșitul anului 2021, vor prelua o parte din producția vaccinului Pfizer/BioNTech.

Această posibilitate a fost anunțată recent, după ce rezultatele studiilor clinice asupra vaccinului candidat Sanofi/GSK nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Totuși, compania franceză se numără printre cele cu care Comisia Europeană a încheiat deja acorduri de furnizare a vaccinului.

Sanofi ar putea produce astfel, până la finalul anului, circa 100 de milioane de doze din vaccinul aparținând Pfizer/BioNtech.

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSL1N2K125U

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.