CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Covishield și Covaxin, eficiente împotriva tulpinii indiene, identificată deja în 17 țări

Ambele vaccinuri din India, Covishield și Covaxin, au demonstrat eficacitate împotriva tulpinii indiene a coronavirusului, cunoscută și sub numele de varianta B.1.617 sau „dublu mutant”, arată un nou studiu. Rezultatele preliminare ale studiului efectuat pe noua tulpină indiană de COVID-19 au arătat că aceasta ar putea genera doar o boală „mai ușoară” în caz de infecție post-vaccinare.

Anurag Agrawal, Directorul Institutului de Genomică și Biologie Integrativă din India, a declarat că rezultatele inițiale au arătat doar infecții ușoare cu noua tulpină de coronavirus, după ce oamenii au primit oricare dintre aceste vaccinuri.

Rezultate similare au fost arătate în timpul unui alt studiu realizat recent de Centrul de Biologie Celulară și Moleculară (CCMB) din Hyderabad. Studiul a relevat, de asemenea, că ambele vaccinuri oferă protecție împotriva noii tulpini de coronavirus. Cu toate acestea, experții au menționat că aceste rezultate sunt preliminare.

Tulpina indiană sau varianta B.1.617 a coronavirusului are trei mutații noi ale proteinelor spike. Două dintre ele – E484Q și L452R – sunt importante pentru neutralizarea bazată pe anticorpi, în timp ce a treia – P681 – permite virusului să aibă acces ușor în corpul nostru. Noua tulpină indiană este considerată a fi mai infecțioasă decât cele anterioare și a provocat o creștere considerabilă a cazurilor de coronavirus în India.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), noua tulpină indiană de coronavirus a fost identificată în cel puțin 17 țări. Organismul internațional de sănătate a declarat că varianta B.1.617 a fost detectată în peste 1 200 de secvențe încărcate în baza de date cu acces deschis GISAID. GISAID este o inițiativă științifică globală înființată în 2008, care oferă acces deschis la datele genomice ale virusurilor gripale și ale coronavirusului responsabil pentru pandemia de COVID-19.

Sursa: https://www.businesstoday.in/coronavirus/covishield-covaxin-protect-indian-strain-covid-19-preliminary/story/437728.html

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *