COVID-19: FDA susține dezvoltarea terapiilor bazate pe produse din sânge

FDA U.S. Food & Drug

FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente din S.U.A.) joacă un rol decisiv în accelerarea măsurilor de prevenție și tratament pentru COVID-19.

Ca răspuns la pandemie, agenția a decis să faciliteze dezvoltarea și accesul pacienților la doua terapii bazate pe derivate de produse din sânge. Acestea sunt numite „plasma convalescentului” și „globulină hiperimună” și sunt produse sanguine îmbogățite cu anticorpi proveniți de la donatorii de sânge care s-au recuperat după COVID-19. Aceste produse pot fi administrate pacienților infectați cu acest virus.

În acest moment, există date parțiale care sugerează că „plasma convalescentului” și „globulina hiperimună” pot aduce beneficii în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19. De aceea, evaluarea acestor terapii în contextul studiilor clinice și al programelor extinse de acces, este de o importanță deosebită.

Sursa: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-coordinates-national-effort-develop-blood-related-therapies-covid-19

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH