CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: O nouă tulpină, greu de detectat de testele PCR, a apărut în Franța

Autoritățile franceze au declarat că o nouă tulpină, care în multe cazuri este nedetectabilă în urma testelor PCR, a fost identificată în regiunea Bretania. Datele inițiale nu arată că aceasta ar fi mai periculoasă sau mai contagioasă.

Ministerul francez al sănătății a anunțat că noua variantă a fost găsită la opt pacienți dintr-un centru spitalicesc din Lannion, dintre care mai multe nu au fost detectate prin teste PCR.

Testele de reacție în lanț a polimerazei (PCR) sunt utilizate pentru a detecta prezența unui antigen, mai degrabă decât prezența răspunsului imun al organismului sau a anticorpilor.

Oficialii au spus că cercetătorii de la Institutul Pasteur investighează dacă modificările genetice sunt cele care au făcut ca noua variantă să fie mai dificil de detectat.

„Vom face investigații pentru a determina modul în care această variantă reacționează la vaccinare și la anticorpii dezvoltați în urma infecțiilor anterioare cu COVID”, a transmis într-un comunicat autoritatea regională de sănătate.

Sursa: https://www.france24.com/en/france/20210316-france-investigating-new-coronavirus-variant-detected-in-brittany

Articole recomandate
Medicamente și dispozitive medicaleŞTIRI MEDICALE

FDA a aprobat prima imunoterapie pentru tratamentul inițial al cancerului gastric

1 Minute
Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat Opdivo (nivolumab), în combinație cu anumite tipuri de chimioterapie, pentru tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

FDA a revocat autorizația de utilizare de urgență pentru bamlanivimab ca monoterapie

1 Minute
Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente (FDA) a revocat autorizația de utilizare de urgență (EUA) care a permis ca terapia…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

EMA a început revizuirea unui nou tratament pe bază de anticorpi monoclonali

1 Minute
EMA analizează datele disponibile în prezent privind utilizarea anticorpului monoclonal VIR-7831 (cunoscut și sub denumirea de GSK4182136) ca tratament pentru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *