Cum este COVID-19 pentru persoanele imunodeprimate

PortalMed Logo

La nivel global, persoanele care prezintă un risc mai mare de a dezvolta complicații de la COVID-19 și-au făcut vocea auzită.

Hashtag-ul #HighRiskCovid19 a fost extrem de utilizat pe Twitter și însoțit de povești despre persoane de toate vârstele care sunt imunodeprimate sau au un factor de risc (cum ar fi diabetul, bolile de inimă sau bolile pulmonare) pentru infecția respiratorie virală.

Forma bolii provocate de COVID-19 este destul de ușoară pentru majoritatea persoanelor care o contactează. Dar aproape 20 la sută dintre cei care contactează COVID-19 pot ajunge la complicații grave.

Riscul celor care sunt imunodeprimați

Există o gamă largă de condiții care pot face ca sistemul imunitar al cuiva să fie mai slab, inclusiv persoanele care au suferit un transplant și care iau medicamente imunosupresoare, persoane de peste 60 de ani, persoane cu cancer care trec prin chimioterapie și cele cu boli cronice precum diabet, boli pulmonare sau fibroză chistică.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit au un risc crescut de a dezvolta o formă mai severă a bolii sau complicații precum pneumonia.

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/highriskcovid-on-twitter-spotlights-average-people-at-risk

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH