healthline.com

Cum este COVID-19 pentru persoanele imunodeprimate

La nivel global, persoanele care prezintă un risc mai mare de a dezvolta complicații de la COVID-19 și-au făcut vocea auzită.

Hashtag-ul #HighRiskCovid19 a fost extrem de utilizat pe Twitter și însoțit de povești despre persoane de toate vârstele care sunt imunodeprimate sau au un factor de risc (cum ar fi diabetul, bolile de inimă sau bolile pulmonare) pentru infecția respiratorie virală.

Forma bolii provocate de COVID-19 este destul de ușoară pentru majoritatea persoanelor care o contactează. Dar aproape 20 la sută dintre cei care contactează COVID-19 pot ajunge la complicații grave.

Riscul celor care sunt imunodeprimați

Există o gamă largă de condiții care pot face ca sistemul imunitar al cuiva să fie mai slab, inclusiv persoanele care au suferit un transplant și care iau medicamente imunosupresoare, persoane de peste 60 de ani, persoane cu cancer care trec prin chimioterapie și cele cu boli cronice precum diabet, boli pulmonare sau fibroză chistică.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit au un risc crescut de a dezvolta o formă mai severă a bolii sau complicații precum pneumonia.

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/highriskcovid-on-twitter-spotlights-average-people-at-risk

Articole recomandate
healthline.com

Un nou medicament pentru tratarea cancerului de sân

1 Minute
Un nou medicament aprobat de Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente va face posibilă urmarea tratamentul post-chimioterapie pentru cancerul de…
healthline.com

Ce trebuie să știi despre ibuprofen și COVID-19

1 Minute
Experții spun că nu există dovezi clare conform cărora ibuprofenul înrăutățește starea persoanelor infectate cu virusul COVID-19. Este drept, unele…
healthline.com

Relația dintre curățenie și sănătatea psihică

1 Minute
Experții spun că efectuarea unei curățenii minuțioase a locuinței are o serie de beneficii pentru sănătate. Pentru început, o casă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *