healthline.com

De ce este benefic pentru cupluri să nu îmapartă aceeași pătură?

  •  Experții spun că oamenii dorm diferit și asta poate cauza dificultăți celora care împart patul.
  • O soluție pe care o sugerează este ca fiecare persoană să aibă propria pătură, astfel încât să nu existe probleme cu temperatura corpului.
  • Potrivit experților, cuplurile care dorm mai bine tind să se înțeleagă mai bine și, în multe cazuri, sunt mai apropiați.

„Somnul este un act foarte egoist. Pentru a obține somnul de care avem nevoie, de multe ori avem nevoie de spațiul nostru ”, a declarat Tara Youngblood pentru Healthline. „Nu dormim pe aceleași perne. În mod similar, păturile individuale ne permit libertatea și preferințele de somn.”

„Temperatura este un factor foarte important în ceea ce privește somnul, atât pentru declanșarea lui, cât și pentru a-l menține. Diverse studii arată că între 92 și 98% dintre oameni dorm la temperaturi diferite. Așadar, este foarte probabil ca două persoane diferite care împart același pat să doarmă mai bine la temperaturi diferite ”, a adăugat Youngblood.

 

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/why-it-might-be-better-for-yocouples-sleep-with-two-blankets-better-sleep

Articole recomandate
healthline.com

Un nou medicament pentru tratarea cancerului de sân

1 Minute
Un nou medicament aprobat de Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente va face posibilă urmarea tratamentul post-chimioterapie pentru cancerul de…
healthline.com

Legătura dintre grupa sanguină și riscul de infectare cu noul coronavirus

1 Minute
Un studiu recent din China a concluzionat că persoanele cu sânge din grupa A pot avea un risc mai mare…
healthline.com

Alergatul poate deveni o obsesie nesănătoasă

1 Minute
Alergatul este una dintre cele mai populare activități sportive recreative. Deși are multe beneficii pentru organism – de la sănătatea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *