healthline.com

Alergatul poate deveni o obsesie nesănătoasă

Alergatul este una dintre cele mai populare activități sportive recreative. Deși are multe beneficii pentru organism – de la sănătatea cardiovasculară la sănătatea psihică – o abordare obsesivă a alergatului poate prezenta riscuri severe.
Un nou studiu din Australia acordă atenție creșterii leziunilor fizice care pot rezulta dintr-o dependență de alergat. Ca orice altă dependență, dependența de alergat este descrisă ca dezvoltarea unei obsesii aproape compulsive pentru sport.
Pentru studiu, care a fost publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health, o echipă de cercetători condusă de profesorul Jan de Jonge de la Universitatea din Australia de Sud a examinat 246 de alergători recreativi din Olanda (care aveau între 19 și 77 de ani). Miza a fost să examineze perspectiva psihică a alergătorilor în ceea ce privește modul în care pasiunea le crește riscul de vătămări fizice.

Cei care s-au dovedit a fi alergători obsesivi, traductibil prin faptul că alergatul le ocupă cea mai mare parte a zilei și le afectează relațiile personale, au fost asociați cu un risc mai mare de a dezvolta vătămări fizice în raport cu cei care sunt „armonios” pasionați de această activitate.

Cei „armonios pasionați” de alergat au integrat activitatea într-un mod benefic în viața lor. Alergatul nu a dominat celelalte activități. În plus, aceștia au arătat o capacitate mai mare de a acorda atenție unor indicii precoce conform cărora ar putea dezvolta o afecțiune fizică.

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/running-addiction-dangers

Articole recomandate
healthline.com

Un nou medicament pentru tratarea cancerului de sân

1 Minute
Un nou medicament aprobat de Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente va face posibilă urmarea tratamentul post-chimioterapie pentru cancerul de…
healthline.com

Legătura dintre grupa sanguină și riscul de infectare cu noul coronavirus

1 Minute
Un studiu recent din China a concluzionat că persoanele cu sânge din grupa A pot avea un risc mai mare…
healthline.com

De ce este benefic pentru cupluri să nu îmapartă aceeași pătură?

1 Minute
 Experții spun că oamenii dorm diferit și asta poate cauza dificultăți celora care împart patul. O soluție pe care o…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *