Sfaturi și opinii

Aveți intrebări despre distanțare socială?

Distanțare socială generată de statul acasă

Primul pas a fost închiderea teatrelor, a urmat foarte rapid măsură închiderii grădinitelor, școlilor, apoi universitătile, restricții orare de circulație și, în final restricții totale ale circulație. Starea de urgentă ne obligă să stăm acasă. Să nu formăm grupuri mai mari de 3 oameni. Practic toată situația generată de Coronavirus ne duce la distanțare socială. Și, cel mai important poate, aceasta este abruptă. Practic de pe o zi, pe alta.

Lipsa interacțiunii cu alți oameni

Deși distanțarea socială este cea mai bună metodă de a încetini răspandirea Coronvirus, această poate crea desstabilizare psihică. Așa cum psihoterapeutul Jenn Leiferman, într-un articol publicat pe HealthLine, afirmă: “Suntem ființe sociale, modul nostru de viată este definit prin interacțiunea cu alți oameni. Chiar dacă în acest moment, pentru sănătatea noastră, este recomandat să stăm singuri acasă, trebuie să găsim metode de socializare. Pentru sănătatea minții este obligatoriu să existe interacțiune cu oamenii din jur. Cu societatea în general. În aceste momente este foarte important să nu se renunțe la găsirea de astfel de soluții alternative pentru socializare.”

Ce poți face pentru a evită singurătatea generată de distanțare socială?

Ne-am gândit să propunem câteva metode prin care putem, măcar pentru moment să substituim socializarea de până acum. Una dintre aceste idei este să organizați, în mod constant, video conferințe cu prietenii. În cadrul cărora chiar să încercați să vă comportați că la întâlnirile de până acum. Încercați pe cât posibil să vă mențineți rutina zilnică. Să vă schimbați de hainele de stat în casă pe timpul zilei. Să găsiți hobby-uri noi, cum ar fi gătitul sau jocurile clasice (monopoly, scrabble, șah) pe care să le faceți împreună cu familia. Să faceți sport, chiar dacă anaerob, sportul ajută la menținerea tonusului crescut. Toate acestea sunt câteva dintre ideile care pot fi menționate, însă pot fi mult mai multe, lăsați imaginația să zburde și evitați să fiți capturați de distanțare socială.

Articole recomandate
Sfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Hidroxiclorochina - fără efecte asupra COVID-19, dar utilă în reumatologie

1 Minute
În ciuda progreselor în îngrijirea și tratamentul de susținere în cazul infectării cu SARS-CoV-2, mortalitatea rămâne ridicată și prevenirea infecției…
Sfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Răceală, gripă, alergie, sau COVID-19? Cum facem diferența

1 Minute
  În trecut, o tuse sau o durere în gât ar fi fost un semn destul de evident de răceală…
Sfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Asigurarea igienei mâinilor - o problemă pentru 2 din 5 școli din lume

1 Minute
Două din cinci școli din întreaga lume nu aveau facilități de bază pentru spălatul mâinilor înainte de izbucnirea pandemiei, arată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *