Știri de ultimă oră

Spălatul mâinilor des și statul acasă micșorează răspândirea Covid-19

Medicii și guvernele au convenit la unison că spălatul pe mâini și distanțarea socială sunt măsurile obligatorii pentru încetinirea răspândirii virusului

Lumea suferă o schimbare drastică, dificil de digerat de majoritatea. În prezent, mai degrabă populația globului stă în casă și se spală des pe mâini. Este o discrepanță majoră față de modul de viață cu care ne-am obișnuit. Dacă la începutul anului stăteam mai mult plecați de acasă și mergeam în baruri și restaurante cu prietenii, acum ne vedem stând în casă, în unele cazuri chiar obligați să facem asta.

Schimbarea a venit repede și se întâmplă acum

Ordonanța de Guvern anunțată pe 21 Martie inclus restricțiile de circulație după oră 22 și recomandări pentru cursul zilei. După doar 4 zile, începând cu 25 Martie restricțiile au fost extinse către întreaga zi. Astfel, începând cu data de 25 Martie nu mai avem voie să ieșim din casă, excepție făcând mersul la cumpărături, la serviciu, plimbarea animalelor de companie sau urgențele.

Informarea oficială poate fi citită aici: https://bit.ly/2JgfD3e

Dr. Scott Kaiser (medic la Providence Saint John’s Health Center în Santa Monica, California), într-un articol publicat de HealthLine, spune că distanțarea socială nu este o măsură de panică ci una de prevenție. Experiențele statelor afectate la începutul pandemiei ne arată că măsurile sociale drastice au reușit să încetinească semnificativ răspândirea virusului Covid-19. Astfel, spune doctorul citat, reușim să oferim sistemelor de sănătate, spitalelor și medicilor posibilitatea de a-i trata pe cei infectați și de a salva mai multe vieți.

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Livrarea vaccinului Pfizer va întârzia cu 3-4 săptămâni în toate țările UE

1 Minute
Compania Pfizer a anunțat că vor exista întârzieri în livrările de vaccinuri, din cauza unor lucrări care au scopul de…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Prospectul vaccinului Moderna - disponibil online

1 Minute
Autoritățile române au publicat prospectul vaccinului produs de compania farmaceutică americană Moderna, denumit „COVID-19 Vaccine Moderna”, din care România a…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *