Cât de periculos este COVID-19 pentru pacienții cu astm?

COVID-19 reprezintă o amenințare pentru toată lumea, însă persoanele cu boli respiratorii preexistente, cum ar fi astmul, prezintă un risc mai mare de a dezvolta complicații grave în cazul în care contactează virusul.
Respectarea sfaturilor de prevenire a pandemiei, cum sunt distanțarea socială și spălarea frecventă a mâinilor este foarte importantă. Nu există dovezi clare conform cărora persoanele cu astm prezintă un risc mai mare de a se infecta, conform Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie (ACAAI). Totuși, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) afirmă: „Persoanele cu astm moderat până la sever pot avea un risc mai mare de a dezvolta complicații de la COVID-19.”

„Știm că principala cauză a atacurilor de astm sunt bolile virale, deci COVID-19, care este o boală virală, ar putea fi mai gravă pentru persoanele care prezintă astm,” a declarat dr. Sylvia Owusu-Ansah, medic pediatru la Spitalul de Copii UPMC din Pittsburgh.

„Pacienții cu afecțiuni subiacente, care pot pune în pericol funcția pulmonară, cum ar fi astmul sau bronșita cronică, par să fie mai expuși riscului de a dezvolta pneumonii și temutul sindrom respirator acut asociat cu COVID-19,” a spus dr. Mauricio Heilbron, șeful de personal de la Centrul Medical St. Mary din Long Beach, California.

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/covid19-higher-risk-for-people-with-asthma

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH