Pericolele unui caz ușor de COVID-19

Simptomele bolii provocate de COVID-19 pot fi diferite în funcție de fiecare individ în parte. Dacă pentru unii bolnavi virusul poate fi cauzator de pneumonii grave sau chiar moarte, pentru alții manifestările sunt similare cu ale unei viroze obișnuite sau pot chiar să lipsească.
Multe persoane raportează, inițial, simptome ușoare; ulterior apar febra și tusea severe. În timp ce 80% din cazuri sunt considerate a fi ușoare, ele pot totuși să aibă efecte grave. Se estimează ca majoritatea persoanelor infectate cu COVID-19 vor avea simptome relativ ușoare, care se pot rezolva acasă.
Dar chiar și această infecție ușoară poate fi o problemă. Înainte să afli că ești infectat, este foarte probabil să fi răspândit deja virusul către alte trei persoane. Iar dacă aceste persoane au 70 de ani sau mai mult, există posibilitatea să-și piardă viața în urma acestei infecții.
„Chiar dacă oamenii se simt bine și sunt asimptomatici, ei sunt în continuare contagioși – și acesta este adevăratul pericol,” afirmă dr. Robert Murphy, specialist în boli infecțioase la Universitatea de Nord-Vest din S.U.A. și expert global în sănătate.

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH