Sfaturi și opinii

Nu vă bazați pe suplimente în tratarea sau prevenția COVID-19

Profesioniștii din domeniul sănătății atenționează să nu considerăm suplimentele alimentare drept o modalitate de a opri sau preveni COVID-19.
  • Medicii avertizează că aportul crescut de suplimente poate face mai mult rău decât bine.
  • Multe vitamine și minerale pot influența imunitatea generală, dar niciunul dintre acestea nu acționează doar asupra imunității.
  • Concluzia analizei risc/beneficiu este că un stil de viață sănătos, bazat pe o hrană de calitate și activitate fizică în timpul pandemiei de COVID-19, este preferabil în fața suplimentelor și plantelor.

În plus, câteva dintre efectele nedorite generate de consumul excesiv de suplimente pot fi permanente. Pot exista interacțiuni medicamentoase și efecte necunoscute ale suplimentelor, mineralelor sau plantelor.

Oricine afirmă acum că un anumit produs poate preveni sau vindeca infecția cu noul coronavirus încalcă standardele federale. În prezent nu există nici un supliment sau plantă medicinală despre care să existe dovezi că ar preveni sau vindeca această boală.

Independent de actuala pandemie, există suplimente alimentare care au dovedit că sunt lipsite de riscuri și au anumite beneficii. Dar este esențial să întrebați întotdeauna medicul, atunci când doriți sa luați un supliment alimentar.

 

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/what-to-know-about-supplements-and-covid-19

Articole recomandate
CORONAVIRUSImunitateSfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Ești părinte? Iată ce trebuie să știi pentru protejarea sănătății copilului tău în noul an școlar

1 Minute
Pentru noul an școlar, 2021-2022, Unicef recomandă părinților o bună comunicare cu administrația școlii în care elevul studiază. Părinții ar…
CORONAVIRUSSfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Legătura dintre flora intestinală, imunitate și gravitatea COVID-19

1 Minute
Intestinul, care reglează răspunsul imun al organismului, este unul dintre cele mai mari și mai importante organe din corp. S-a…
Sfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Hidroxiclorochina - fără efecte asupra COVID-19, dar utilă în reumatologie

1 Minute
În ciuda progreselor în îngrijirea și tratamentul de susținere în cazul infectării cu SARS-CoV-2, mortalitatea rămâne ridicată și prevenirea infecției…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *