Cum să combați COVID-19 evitând chimicalele agresive

PortalMed Logo
Se consideră că SARS-CoV-2 (COVID-19) se răspândește în primul rând atunci când o persoană infectată tușește sau strănută în apropierea alteia sănătoase. Cu toate acestea, nu este exclusă posibilitatea ca persoanele sănătoase să poată contracta virusul prin atingerea suprafețelor contaminate și apoi prin atingerea gurii sau a ochilor. Acesta este motivul pentru care ni se amintește în mod constant să ne spălăm pe mâini și să curățăm suprafețele.
Dar curățarea și dezinfectarea corespunzătoare înseamnă utilizarea de produse potrivite. Unele produse de curățare mai slabe nu vor combate virusul, în timp ce altele, mai puternice, conțin ingrediente care prezintă riscuri pentru sănătate. Potrivit Asociației Americane de Pneumologie, există agenți de curățare și produse de uz casnic care pot irita ochii sau gâtul și chiar pot provoca probleme grave de sănătate. În plus, un studiu recent a descoperit că SARS-CoV-2 poate persista pe suprafețe din plastic sau din oțel inoxidabil timp de 2 până la 3 zile.
Substanțe cunoscute pentru eficiența distrugerii virusului:
  • Săpun și apă – fără a fi nevoie de săpun antibacterian, pentru mâini. 
  • Alcool izopropilic (minimum 70% alcool), pentru suprafețe.
  • Pentru haine, detergenții tradiționali pentru rufe sunt suficienți, dacă spălarea se face la temperaturi ridicate.
„Este important să acordăm o atenție specială suprafețelor cu risc ridicat de contaminare (mânere, clanțe, bare, întrerupătoare, butoane). Numărul suprafețelor mai expuse la contact este mai mare decât oamenii tind să creadă că este,” a declarat Brian Hedlund, microbiolog la Universitatea din Nevada, Las Vegas.
Sursa: https://healthline.com/health-news/what-cleaning-products-work-to-kill-covid-19

Adaugă un comentariu

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH