Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Comisia Europeană a comandat încă 300 de milioane de doze din vaccinul produs de Pfizer/BioNTech

Uniunea Europeană a încheiat un nou acord cu Pfizer și BioNTech pentru alte 300 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19, a anunțat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un comunicat de presă.

Totalul dozelor comandate de Comisia Europeană de la Pfizer/BioNTech se ridică, astfel, la 600 de milioane, care vor putea asigura imunizarea a 300 de milioane de persoane, din totalul de 450 de milioane, numărul aproximativ de locuitori ai țărilor din Uniunea Europeană.

UE încheiat deja alte cinci contracte de furnizare a vaccinurilor, cu AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi-GSK, Moderna şi CureVac şi se pregătește de semnarea unui al, șaptelea, cu Novavax.

Țările membre nu pot negocia separat furnizarea vaccinurilor, a mai menționat oficialul european. Negocierile și contractele vor fi încheiate la comun, pentru toate cele 27 de state membre UE, iar distribuirea va fi făcută în mod echitabil.

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN29D113

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *