Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Comisia Europeană a comandat încă 300 de milioane de doze din vaccinul produs de Pfizer/BioNTech

Uniunea Europeană a încheiat un nou acord cu Pfizer și BioNTech pentru alte 300 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19, a anunțat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un comunicat de presă.

Totalul dozelor comandate de Comisia Europeană de la Pfizer/BioNTech se ridică, astfel, la 600 de milioane, care vor putea asigura imunizarea a 300 de milioane de persoane, din totalul de 450 de milioane, numărul aproximativ de locuitori ai țărilor din Uniunea Europeană.

UE încheiat deja alte cinci contracte de furnizare a vaccinurilor, cu AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi-GSK, Moderna şi CureVac şi se pregătește de semnarea unui al, șaptelea, cu Novavax.

Țările membre nu pot negocia separat furnizarea vaccinurilor, a mai menționat oficialul european. Negocierile și contractele vor fi încheiate la comun, pentru toate cele 27 de state membre UE, iar distribuirea va fi făcută în mod echitabil.

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN29D113

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Substanțele chimice “veșnice” și cancerul de ficat, un nou studiu arată concluzii îngrijorătoare

3 Minute
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California de Sud și de la Școala de Medicină Icahn de…
ŞTIRI MEDICALE

Bacteriile "răutăcioase" preferă să-și înfometeze colonia decât să permită dezvoltare celor “egoiste”

2 Minute
Coloniile de bacterii preferă să se sinucidă din punct de vedere evolutiv decât să accepte tulpinile care trișează și se…
ŞTIRI MEDICALE

Un supliment poate reduce riscul unor cancere, arată un studiu multinațional

1 Minute
Un studiu internațional, care a durat zeci de ani, a descoperit că amidonul rezistent ar putea ajuta la protejarea persoanelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.