Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Marea Britanie începe revizuirea accelerată a vaccinului produs de AstraZeneca

 

În timp ce Marea Britanie se pregătește să aprobe primul vaccin anti-Covid-19 cât mai repede posibil, reprezentanții AstraZeneca au declarat că Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor Medicale(MHRA) din Marea Britanie a început o revizuire accelerată a vaccinului său candidat. În cadrul procesului de revizuire continuă, autoritățile de reglementare pot vedea datele clinice în timp real și poartă un dialog cu producătorii de medicamente cu privire la procesele de fabricație și studiile efectuate, pentru a grăbi procesul de aprobare.

Dezvoltarea vaccinului, denumit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, produs în colaborare de Universitatea Oxford și compania farmaceutică AstraZeneca, a început în luna ianuarie.

AstraZeneca și Pfizer sunt printre primele companii care se apropie de finalul cursei pentru aprobarea unui vaccin anti-coronavirus, alături de Johnson & Johnson și Moderna Inc.

 

Sursa: https://www.reuters.com/article/idUSKBN27H1BF

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *