Știri de ultimă oră

COVID-19: Mercedes dezvoltă dispozitive de ventilare cu oxigen

Inginerii Mercedes Formula One au dezvoltat un dispozitiv de ventilare cu oxigen pentru pacienții afectați de covid-19 care nu pot respira singuri.
În colaborare cu ingineri mecanici de la University College London și clinicieni de la University College London Hospital (UCLH), Mercedes Formula One a produs un aparat CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) care poate fi fabricat rapid. Ulterior, acesta a fost aprobat de Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale.
O sută de dispozitive sunt livrate la UCLH pentru teste clinice, în timp ce multe altele urmează să fie distribuite în toată țara.
„Aceste dispozitive vor ajuta la salvarea de vieți, ținând cont de faptul că ventilatoarele, o resursă limitată, sunt utilizate doar în cazul celor mai grav bolnavi. În timp ce vor fi testate la UCLH în primă instanță, sperăm că vor face o diferență reală la spitalele din Marea Britanie prin reducerea cererii de personal de terapie intensivă și paturi, precum și prin ajutarea pacienților să se recupereze fără a fi nevoie de o ventilație invazivă”, a declarat Mervyn Singer, specialist în terapie intensivă.

 

Sursa: https://www.bmj.com/content/368/bmj.m1294

Articole recomandate
Informări oficialeȘtiri de ultimă oră

Numărul cazurilor de gripă, în scădere semnificativă faţă de săptămâna precedentă

1 Minute
Aproximativ 103.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – au fost raportate în perioada…
Informări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UPDATE. Ministrul Sănătății: Suntem în stare de alertă epidemică. Sezonul gripal a început mai devreme

4 Minute
UPDATE. „Suntem în stare de alertă epidemică. Sezonul gripal a început mai devreme, iar datele din ultima săptămână au ajuns…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă oră

Covid-19 se răspândește din nou în China. Capacitatea crematoriilor din Beijing a fost depășită în câteva zile

2 Minute
La doar câteva zile după ce a ridicat toate restricțiile legate de pandemia de Covid-19, China se confruntă cu un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *