Cercetare și tratamente experimentaleȘtiri de ultimă oră

Este nevoie de studii clinice mari pentru a genera dovezi solide asupra tratamentelor COVID-19

COVID-19 - CHMP statement on clinical trials slider

Organizația Mondială a Sănătății a declarat în data de 11 Martie 2020 pandemie COVID-19. Împotriva COVID-19 nu există la momentul actual vaccin sau medicație cu indicație aprobată.

Comitetul pentru medicamente umane al EMA a publicat o declarație prin care a solicitat unirea forțelor comunităților științifice în vederea desfășurării unor studii mari. EMA consideră că este nevoie de includerea tuturor țărilor UE in aceste studii. Desfășurarea unor studii multi- centrice, cu mai multe brațe de studiu, controlat aleatorii, pot generara dovezi concludente.

CHMP a discutat despre focarul în curs de desfășurare și subliniază nevoia critică de date solide pentru a determina care medicamente de investigație sau cu potențial efect terapeutic ar fi sigure și eficiente pentru tratamentul COVID-19.

În prezent, agenția este în discuții cu diferite părți interesate care pot sprijini în continuare desfășurarea de studii clinice COVID-19 în toată Europa. EMA este gata să sprijine dezvoltatorii de medicamente cu toate instrumentele de reglementare disponibile pentru a avansa și a accelera dezvoltarea de măsuri eficiente de combatere și de a preveni răspândirea COVID-19.

Răspunsul rapid la COVID-19 este prioritatea numărul unu al EMA.

Dezvoltatorii potențialelor terapii sau vaccinuri împotriva COVID-19 sunt încurajați să contacteze agenția cât mai curând posibil. Se pot trimite informații despre cercetarea propusă la adresa de e-mail 2019-ncov@ema.europa.eu.

Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/news/call-pool-research-resources-large-multi-centre-multi-arm-clinical-trials-generate-sound-evidence

Articole recomandate
Informări oficialeȘtiri de ultimă oră

Numărul cazurilor de gripă, în scădere semnificativă faţă de săptămâna precedentă

1 Minute
Aproximativ 103.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – au fost raportate în perioada…
Informări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UPDATE. Ministrul Sănătății: Suntem în stare de alertă epidemică. Sezonul gripal a început mai devreme

4 Minute
UPDATE. „Suntem în stare de alertă epidemică. Sezonul gripal a început mai devreme, iar datele din ultima săptămână au ajuns…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă oră

Covid-19 se răspândește din nou în China. Capacitatea crematoriilor din Beijing a fost depășită în câteva zile

2 Minute
La doar câteva zile după ce a ridicat toate restricțiile legate de pandemia de Covid-19, China se confruntă cu un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *