Noi cercetări arată că jumătate dintre bolnavii infectați cu COVID-19 spitalizați care nu au fost diagnosticați în antecedent cu diabet, dar aveau hiperglicemie, au avut un mare risc mortalitate în următoarele 28 de zile.
Concluziile rezultate în urma unei analize retrospective asupra a 605 pacienți internați în două spitale din Wuhan, China, au fost publicate online în Diabetologia de Sufei Wang de la Spitalul Union, Colegiul Medical Tongji din cadrul Universității de Știință și Tehnologie din Huazhong și colegii săi.
Aceștia au observat că un nivel al glucozei din sânge de 7,0 mmol/l (126 mg/dl) sau mai mare existent la momentul internării (situație în care s-au aflat 45,6% dintre cei care nu aveau un diagnostic prealabil de diabet) a fost un predictor al mortalității într-un interval de 28 de zile. Specialiștii recomandă testarea glicemiei și controlul acesteia pentru toți pacienții infectați cu COVID-19. Reducerea nivelului de glucoză din sângele bolnavilor într-un stadiu incipient îi poate ajuta pe medici să combată efectele bolii mai eficient și să contribuie la scăderea riscului de mortalitate al acestora.