Știri de ultimă oră

Poate COVID-19 să-ți afecteze inima? Iată ce se cunoaște

Un nou studiu constată că infectarea cu virusul COVID-19 poate provoca leziuni cardiace, chiar și la persoane care nu au avut probleme cu inima înainte.
Conform cercetărilor efectuate de Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, rata de deces pentru pacienții cu COVID-19 cu boală cardiacă a fost de 10,5%.
Experții spun că este important ca persoanele cu boli cardiovasculare să fie izolate de persoanele care au simptomele bolii.
COVID-19 (SARS-CoV-2), a îmbolnăvit sute de mii de oameni și continuă să ucidă. Virusul era considerat un pericol pentru viață din cauza efectelor sale asupra plămânilor. Însă un nou studiu publicat în JAMA Cardiology constată că acesta poate provoca și leziuni cardiace, chiar și la persoane care nu au avut probleme înainte.
„Știm că riscul de afectare cardiacă există, indiferent dacă ai avut boli cardiace sau nu. Deci, istoricul unor boli cardiace constituie un factor de mare risc la pacienții care au contactat COVID-19”, a declarat Dr. Mohammad Madjid, autorul principal al studiului și profesor adjunct de cardiologie la McGovern Medical School din UTHealth.

 

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/how-covid-19-may-damage-your-heart

Articole recomandate
Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Un nou cip cerebral ar permite persoanelor nevăzătoare să perceapă din nou imagini

1 Minute
Într-un viitor nu foarte îndepărtat, tehnologia ar putea ajuta persoanele nevăzătoare. Cântărețul Stevie Wonder și-a exprimat recent entuziasmul față de…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

„Degetul COVID”, un nou simptom descoperit la pacienții infectați cu noul coronavirus

1 Minute
Felul în care se manifestă infecția cu noul coronavirus rămâne încă un mister pentru întreaga lume medicală. Oamenii de știință…
Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Omenirea, din nou în pericol? A fost descoperit un nou virus! Află cum se transmite!

1 Minute
În timp ce întreaga planetă se luptă să țină piept bolii infecțioase COVID-19, oamenii de știință din Japonia au descoperit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *