Știri de ultimă oră

Poate COVID-19 să-ți afecteze inima? Iată ce se cunoaște

Un nou studiu constată că infectarea cu virusul COVID-19 poate provoca leziuni cardiace, chiar și la persoane care nu au avut probleme cu inima înainte.
Conform cercetărilor efectuate de Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, rata de deces pentru pacienții cu COVID-19 cu boală cardiacă a fost de 10,5%.
Experții spun că este important ca persoanele cu boli cardiovasculare să fie izolate de persoanele care au simptomele bolii.
COVID-19 (SARS-CoV-2), a îmbolnăvit sute de mii de oameni și continuă să ucidă. Virusul era considerat un pericol pentru viață din cauza efectelor sale asupra plămânilor. Însă un nou studiu publicat în JAMA Cardiology constată că acesta poate provoca și leziuni cardiace, chiar și la persoane care nu au avut probleme înainte.
„Știm că riscul de afectare cardiacă există, indiferent dacă ai avut boli cardiace sau nu. Deci, istoricul unor boli cardiace constituie un factor de mare risc la pacienții care au contactat COVID-19”, a declarat Dr. Mohammad Madjid, autorul principal al studiului și profesor adjunct de cardiologie la McGovern Medical School din UTHealth.

 

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/how-covid-19-may-damage-your-heart

Articole recomandate
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

COVID-19: Institutul Pasteur va începe testarea unui antiviral până la finalul lunii aprilie

1 Minute
Directorul Institutului Pasteur din Lille (Franța) Xavier Nassif, a declarat pentru postul de televiziune France 3 că specialiștii au identificat…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Primele doze din vaccinul Johnson & Johnson au ajuns în România

1 Minute
60 000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns miercuri dimineață în România, anunță Comitetul Național de Coordonare…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Moderna - eficiență de peste 95% împotriva cazurilor grave

1 Minute
Moderna a anunțat rezultatele studiului clinic COVE de fază 3, care a analizat eficiența vaccinului anti-COVID-19 produs de companie: datele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *