Știri de ultimă oră

Poate COVID-19 să-ți afecteze inima? Iată ce se cunoaște

Un nou studiu constată că infectarea cu virusul COVID-19 poate provoca leziuni cardiace, chiar și la persoane care nu au avut probleme cu inima înainte.
Conform cercetărilor efectuate de Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, rata de deces pentru pacienții cu COVID-19 cu boală cardiacă a fost de 10,5%.
Experții spun că este important ca persoanele cu boli cardiovasculare să fie izolate de persoanele care au simptomele bolii.
COVID-19 (SARS-CoV-2), a îmbolnăvit sute de mii de oameni și continuă să ucidă. Virusul era considerat un pericol pentru viață din cauza efectelor sale asupra plămânilor. Însă un nou studiu publicat în JAMA Cardiology constată că acesta poate provoca și leziuni cardiace, chiar și la persoane care nu au avut probleme înainte.
„Știm că riscul de afectare cardiacă există, indiferent dacă ai avut boli cardiace sau nu. Deci, istoricul unor boli cardiace constituie un factor de mare risc la pacienții care au contactat COVID-19”, a declarat Dr. Mohammad Madjid, autorul principal al studiului și profesor adjunct de cardiologie la McGovern Medical School din UTHealth.

 

Sursa: https://www.healthline.com/health-news/how-covid-19-may-damage-your-heart

Articole recomandate
Informări oficialeȘtiri de ultimă oră

Numărul cazurilor de gripă, în scădere semnificativă faţă de săptămâna precedentă

1 Minute
Aproximativ 103.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – au fost raportate în perioada…
Informări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

UPDATE. Ministrul Sănătății: Suntem în stare de alertă epidemică. Sezonul gripal a început mai devreme

4 Minute
UPDATE. „Suntem în stare de alertă epidemică. Sezonul gripal a început mai devreme, iar datele din ultima săptămână au ajuns…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă oră

Covid-19 se răspândește din nou în China. Capacitatea crematoriilor din Beijing a fost depășită în câteva zile

2 Minute
La doar câteva zile după ce a ridicat toate restricțiile legate de pandemia de Covid-19, China se confruntă cu un…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *