Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

SUA nu va participa la demersurile OMS de a asigura vaccinarea globală anti-COVID-19

Administrația Trump a declarat că nu se va alătura COVAX, inițiativa coordonată de Organizația Mondială a Sănătății pentru dezvoltarea și distribuirea globală a vaccinurilor anti-COVID-19. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru Washington Post: „Statele Unite vor continua să colaboreze cu partenerii internaționali pentru a învinge acest virus, dar nu vom fi constrânși de organizațiile multilaterale influențate de corupția Organizației Mondiale a Sănătății și China”.

Președintele Donald Trump a decis ca S.U.A. să se retragă din OMS în luna iulie, considerând că aceasta favorizează China, în ciuda protestelor experților din domeniul sănătății. Contribuția anuală a S.U.A. la OMS este de 450 milioane de dolari, respectiv 15% din bugetul organizației.

Până în acest moment, 172 de țări și-au manifestat intenția de a susține inițiativa COVAX. Reprezentanții OMS afirmă că dispun de cel mai mare portofoliu de potențiale vaccinuri din lume: 9 vaccinuri candidate și alte 9 în curs de evaluare.

 

Sursa: https://www.bmj.com/content/370/bmj.m3396

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *