ŞTIRI MEDICALE

FDA a aprobat un implant protetic pentru amputări deasupra genunchiului

 

Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente a aprobat astăzi Proteza Osseoanchored pentru Reabilitarea Amputatului (OPRA), primul sistem de implant comercializat în SUA pentru adulții care au suferit amputări transfemorale sau deasupra genunchiului și care au sau sunt susceptibili de a avea probleme de reabilitare cu sau nu pot folosi o proteză de priză convențională. Sistemul de implant OPRA este atașat chirurgical și integrat în osul rămas al pacientului, pentru a permite conectarea la un membru protetic extern.

Sistemul de implant OPRA este instalat prin două proceduri chirurgicale. În prima procedură, un dispozitiv în formă de cilindru este implantat în canalul central al osului rămas. Aproximativ șase luni mai târziu, după ce țesutul s-a vindecat și a crescut suficient pentru a ancora dispozitivul, se efectuează o a doua intervenție chirurgicală pentru a atașa componentele suplimentare ale sistemului de implant OPRA la dispozitivul atașat prin operația anterioară. Sistemul de implant OPRA se extinde prin piele la baza membrului rezidual al pacientului și se conectează la proteză.

După a doua intervenție chirurgicală, pacientul lucrează cu un terapeut instruit pentru a pune greutate treptat pe sistemul de implant OPRA, folosind o proteză de antrenament. Pacienții necesită aproximativ șase luni de antrenament și reabilitare după a doua intervenție chirurgicală, înainte de a fi echipați cu propria lor proteză personalizată.

 

Sursa: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-prosthetic-implant-above-knee-amputations

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *