ŞTIRI MEDICALE

FDA a aprobat un implant protetic pentru amputări deasupra genunchiului

 

Administrația S.U.A. pentru Alimente și Medicamente a aprobat astăzi Proteza Osseoanchored pentru Reabilitarea Amputatului (OPRA), primul sistem de implant comercializat în SUA pentru adulții care au suferit amputări transfemorale sau deasupra genunchiului și care au sau sunt susceptibili de a avea probleme de reabilitare cu sau nu pot folosi o proteză de priză convențională. Sistemul de implant OPRA este atașat chirurgical și integrat în osul rămas al pacientului, pentru a permite conectarea la un membru protetic extern.

Sistemul de implant OPRA este instalat prin două proceduri chirurgicale. În prima procedură, un dispozitiv în formă de cilindru este implantat în canalul central al osului rămas. Aproximativ șase luni mai târziu, după ce țesutul s-a vindecat și a crescut suficient pentru a ancora dispozitivul, se efectuează o a doua intervenție chirurgicală pentru a atașa componentele suplimentare ale sistemului de implant OPRA la dispozitivul atașat prin operația anterioară. Sistemul de implant OPRA se extinde prin piele la baza membrului rezidual al pacientului și se conectează la proteză.

După a doua intervenție chirurgicală, pacientul lucrează cu un terapeut instruit pentru a pune greutate treptat pe sistemul de implant OPRA, folosind o proteză de antrenament. Pacienții necesită aproximativ șase luni de antrenament și reabilitare după a doua intervenție chirurgicală, înainte de a fi echipați cu propria lor proteză personalizată.

 

Sursa: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-prosthetic-implant-above-knee-amputations

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Tulburările asociate cu stresul, din ce în ce mai frecvente

1 Minute
Tratarea tulburării de stres posttraumatic (TSPT) poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Persoanele care au trecut prin situații traumatizante…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Rezistența la litiu în tulburarea bipolară, legată de expresia genică deficitară

1 Minute
O scădere a activării unei gene specifice poate explica de ce mulți pacienți cu tulburare bipolară nu răspund la tratamentul…
CORONAVIRUSȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Vaccinul Johnsons&Johnson ar putea fi aprobat în UE în luna februarie

1 Minute
Johnson & Johnson se pregătește să își lanseze vaccinul anti-COVID-19 în luna martie și se așteaptă să aibă date clare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *