CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Luni sau marți certificatul digital COVID-19 este gata

Din punct de vedere tehnic și operațional, aplicația pentru certificatul digital COVID-19 este gata, iar în prezent se lucrează la armonizarea legislației și alinierea ei la prevederile europene. „Luni sau marți, cel mai probabil, vom finaliza toate detaliile. În linii mari, vorbim despre trei elemente distincte: vaccinare, prezența unui rezultat negativ în ultimele 72 de ore și a unui rezultat pozitiv în ultimele 180 de zile. Acestea sunt lucrurile care vor fi dovedite prin certificatul digital european pentru COVID-19. Are avantajul de a facilita transferul persoanelor la punctele de trecere vamală și prezintă, totodată, garanții că documentul este valid și acceptat de toate statele membre UE. România îl va avea gata la 1 iulie, așa cum am promis”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Pentru toate datele introduse până la 1 iulie va exista o perioadă de tranziție de șase săptămâni, în care vor putea fi folosite, alternativ, atât certificatul digital european în forma fizică pe hârtie sau pe smartphone, cu ajutorul codului QR care va fi scanat, cât și varianta clasică de certificat de vaccinare sau adeverință de testare.

Pentru implementarea certificatului digital COVID-19 la nivel național, cel mai probabil va fi dată o ordonanță de guvern.

Sursa: https://gov.ro/ro/stiri/conferinta-de-presa-sustinuta-de-valeriu-gheorghita-pre-edintele-comitetului-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2-cncav-i-andrei-baciu-secretar-de-stat-in-ministerul-sanatatii-vicepre-edinte-al-cncav1624541250&page=1

Articole recomandate
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

În ce condiții n-ai obligația de a purta masca la interior?

1 Minute
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile și au fost adoptate noi măsuri de relaxare. Cea…
ŞTIRI MEDICALE

Incredibil! Cinci județe din România nu au medic hematolog

1 Minute
Romania sunt peste 300 de medici hematologi, dar distribuția lor la nivel național este nu este omogenă: cei mai mulți,…
CORONAVIRUSInformări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

România confirmă 57 de cazuri de infecție cu varianta Delta

1 Minute
În România au fost confirmate, până în prezent, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, în…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *