ŞTIRI MEDICALE

Mâncatul seara, legat de un aport caloric mai ridicat și de o calitate a dietei mai scăzută

Obiceiul de a mânca mai mult seara crește aportul zilnic total de energie și este asociat cu o dietă de calitate mai slabă, indică un studiu care a analizat cantitatea de calorii și valoarea nutrițională a alimentelor în raport cu momentul din zi în care sunt consumate. Datele colectate de investigatorii britanici au fost prezentate în cadrul Congresului ECOICO 2020, organizat online. Aceștia susțin că dacă în prima parte a zilei se consumă cea mai mare parte a caloriilor zilnice, acest fapt contribuie la reducerea aportului zilnic total. O altă observație făcută în cadrul studiului este aceea că majoritatea persoanelor care mănâncă mai mult după ora 6 seara obișnuiesc să „sară” peste micul dejun sau să mănânce foarte puțin în prima parte a zilei.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/937332

Articole recomandate
CORONAVIRUSŞTIRI MEDICALE

OMS: În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât o gripă sezonieră. Va fi doar un virus care nu perturbă societatea

1 Minute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat recent că în curând COVID-19 va fi comparabil cu pericolul gripei sezoniere. ”Mă bucur…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Studiu. Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară

1 Minute
Dieta mediteraneană ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară, arată un nou studiu publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii, arată un nou studiu

1 Minute
Un nou studiu coordonat de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) arată că antioxidanţii din hibiscus au anumite proprietăţi anti-obezitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *