ŞTIRI MEDICALE

Mâncatul seara, legat de un aport caloric mai ridicat și de o calitate a dietei mai scăzută

Obiceiul de a mânca mai mult seara crește aportul zilnic total de energie și este asociat cu o dietă de calitate mai slabă, indică un studiu care a analizat cantitatea de calorii și valoarea nutrițională a alimentelor în raport cu momentul din zi în care sunt consumate. Datele colectate de investigatorii britanici au fost prezentate în cadrul Congresului ECOICO 2020, organizat online. Aceștia susțin că dacă în prima parte a zilei se consumă cea mai mare parte a caloriilor zilnice, acest fapt contribuie la reducerea aportului zilnic total. O altă observație făcută în cadrul studiului este aceea că majoritatea persoanelor care mănâncă mai mult după ora 6 seara obișnuiesc să „sară” peste micul dejun sau să mănânce foarte puțin în prima parte a zilei.

Sursa: https://www.medscape.com/viewarticle/937332

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *