ŞTIRI MEDICALE

Milenialii preferă să aleagă prieteni ca donatori de spermă

Potrivit unui articol recent publicat pe bbc . com, tinerii din generația Y sau milenialii preferă să apeleze la prieteni pentru donarea de spermă. Pentru anumite cupluri LGBTQ, care nu pot avea împreună copii biologici, donațiile de spermă reprezintă o soluție.

Potrivit datelor din 2018 ale sondajului LGBTQ Family Building Survey din SUA, 48% dintre milenialii LGBTQ au luat decizia de a-și mări familia, față de 55% dintre milenialii non-LGBTQ. Spre deosebire de cifrele din trecut, aproape 70% dintre persoanele non-LGBTQ în vârstă de peste 55 de ani au copii, față de doar 28% dintre persoanele LGBTQ din această categorie de vârstă.

Multe cupluri queer aleg să știe cine este donatorul de spermă. Alte motive care determină alegerea unui prieten ca donator sunt: cunoașterea părinților biologici ai viitorului copil, păstrarea contactului cu aceștia pentru întrebări medicale și crearea unei familii extinse. Simultan, alegerea unui prieten sau a unei rude personale pentru donare este mai puțin costisitoare.

Conform datelor colectate în Australia în 2018, femeile singure și cuplurile de lesbiene au reprezentat 85% dintre beneficiarii donatorilor de spermă în acel an.

Sursa: bbc. com

Articole recomandate
ŞTIRI MEDICALE

Un cardiolog renumit în SUA a numit 5 alimente pe care nu le mănâncă niciodată

3 Minute
Cardiologul Harmony Reynolds, medic renumit în Statele Unite ale Americii, spune că evită să consume alimente precum chipsurile de cartofi,…
ŞTIRI MEDICALE

Care este cantitatea de apă pe care o persoană trebuie să o bea într-o zi? O nouă cercetare vine cu lămuriri

3 Minute
Se spune că oamenii trebuie să bea opt pahare de apă pe zi, adică echivalentul a doi litri de apă,…
ŞTIRI MEDICALE

Schimbările climatice vor favoriza răspândirea bolilor infecţioase, avertizează specialiștii

1 Minute
Schimbările climatice vor sfârși prin a ucide oameni, prin propagarea bolilor infecțioase, avertizează Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *