ŞTIRI MEDICALE

Milenialii preferă să aleagă prieteni ca donatori de spermă

Potrivit unui articol recent publicat pe bbc . com, tinerii din generația Y sau milenialii preferă să apeleze la prieteni pentru donarea de spermă. Pentru anumite cupluri LGBTQ, care nu pot avea împreună copii biologici, donațiile de spermă reprezintă o soluție.

Potrivit datelor din 2018 ale sondajului LGBTQ Family Building Survey din SUA, 48% dintre milenialii LGBTQ au luat decizia de a-și mări familia, față de 55% dintre milenialii non-LGBTQ. Spre deosebire de cifrele din trecut, aproape 70% dintre persoanele non-LGBTQ în vârstă de peste 55 de ani au copii, față de doar 28% dintre persoanele LGBTQ din această categorie de vârstă.

Multe cupluri queer aleg să știe cine este donatorul de spermă. Alte motive care determină alegerea unui prieten ca donator sunt: cunoașterea părinților biologici ai viitorului copil, păstrarea contactului cu aceștia pentru întrebări medicale și crearea unei familii extinse. Simultan, alegerea unui prieten sau a unei rude personale pentru donare este mai puțin costisitoare.

Conform datelor colectate în Australia în 2018, femeile singure și cuplurile de lesbiene au reprezentat 85% dintre beneficiarii donatorilor de spermă în acel an.

Sursa: bbc. com

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *