CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Miocardita, o posibilă reacție adversă post-vaccinare COVID

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) precizează că majoritatea raportărilor de miocardită apărute în cazul pacienților vaccinați împotriva COVID-19 sunt „spontane și pasive”, iar cei mai mulți pacienți s-au recuperat. De asemenea, oficialii internaționali menționează că sunt necesare studii riguroase pentru a se observa dacă într-adevăr există o asociere directă între serurile împotriva noului coronavirus și această afecțiune medicală. Sunt țări, precum Israel, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, care au început astfel de cercetări științifice.

Conform OMS, preponderent cazurile de miocardită au apărut la adolescenți și tineri adulți, în special după a doua doză de vaccin și la o perioadă de patru zile după imunizare. Incidența este mai mare în cazul bărbaților decât la femei. Totuși, instituția va continua să monitorizeze cu atenție reacțiile adverse raportate după vacinarea împotriva SARS-CoV-2.

Miocardita constituie inflamația mușchiului inimii (miocardul). Poate afecta atât funcția contractilă a inimii (de pompă), cât și cea electrică, provocând în general tulburări de ritm. Deși poate cauza boli grave, de cele mai multe ori miocardita răspunde bine la tratamentul convențional.

Sursa: https://www.who.int/news/item/26-05-2021-gacvs-myocarditis-reported-with-covid-19-mrna-vaccines

Articole recomandate
CORONAVIRUSImunitateSfaturi și opiniiŞTIRI MEDICALE

Ești părinte? Iată ce trebuie să știi pentru protejarea sănătății copilului tău în noul an școlar

1 Minute
Pentru noul an școlar, 2021-2022, Unicef recomandă părinților o bună comunicare cu administrația școlii în care elevul studiază. Părinții ar…
Știri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Scrisoare de mulțumire supereroului tău

1 Minute
Recomandă un medic care te-a ajutat într-un moment dificil pe adresa de e-mail info@portalmed.ro, iar PortalMed îi mulțumește supereroului tău.
Informări oficialeȘtiri de ultimă orăŞTIRI MEDICALE

Extinderea vârstei pentru vaccinarea gratuită împotriva HPV

1 Minute
Până acum, în România, vaccinul împotriva HPV era oferit gratuit pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *