CORONAVIRUSInformări oficialeŞTIRI MEDICALE

Miocardita, o posibilă reacție adversă post-vaccinare COVID

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) precizează că majoritatea raportărilor de miocardită apărute în cazul pacienților vaccinați împotriva COVID-19 sunt „spontane și pasive”, iar cei mai mulți pacienți s-au recuperat. De asemenea, oficialii internaționali menționează că sunt necesare studii riguroase pentru a se observa dacă într-adevăr există o asociere directă între serurile împotriva noului coronavirus și această afecțiune medicală. Sunt țări, precum Israel, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, care au început astfel de cercetări științifice.

Conform OMS, preponderent cazurile de miocardită au apărut la adolescenți și tineri adulți, în special după a doua doză de vaccin și la o perioadă de patru zile după imunizare. Incidența este mai mare în cazul bărbaților decât la femei. Totuși, instituția va continua să monitorizeze cu atenție reacțiile adverse raportate după vacinarea împotriva SARS-CoV-2.

Miocardita constituie inflamația mușchiului inimii (miocardul). Poate afecta atât funcția contractilă a inimii (de pompă), cât și cea electrică, provocând în general tulburări de ritm. Deși poate cauza boli grave, de cele mai multe ori miocardita răspunde bine la tratamentul convențional.

Sursa: https://www.who.int/news/item/26-05-2021-gacvs-myocarditis-reported-with-covid-19-mrna-vaccines

Articole recomandate
Informări oficialeŞTIRI MEDICALE

Modificări importante în sistemul de asigurări de sănătate. Persoanele de orice vârstă își vor putea face gratuit analize medicale şi investigaţii

2 Minute
Persoanele din toate categoriile de vârstă, începând cu doi ani, vor avea acces, o dată pe an, la servicii şi…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

Cercetătorii au folosit cu succes "inimi reanimate" pentru transplanturile de cord

2 Minute
O nouă metodă de transplant a inimii a fost testată cu succes în SUA, potrivit unui studiu clinic publicat recent…
ŞTIRI MEDICALEStudii clinice

O oră de exerciții fizice pe zi reduce cu 74% riscul de a dezvolta diabet de tip 2

2 Minute
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, arată că activitățile fizice regulate pot reduce riscul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *